fredag, augusti 08, 2008

Regn och åska

Vid 23-23.30-tiden igår kväll brakade "helvetet" lös igen, med intensivt regn och åska. Vid det laget var dock hundträningen avklarad och tvätten räddad... 7 mm hade vi fått under natten konstaterade jag idag på morgonen.

Jag jobbade hemma igår, Otto skulle nämligen iväg på ögonlysning på förmiddagen och att åka till kontoret efter det kändes totalt orationellt, jag hade inte varit på plats förrän vid lunchtid. Då fick jag mer gjort genom att jobba hemma före och efter besöket hos Djursjukhuset. Vi undviker ju stora Djursjukhuset av ett antal olika skäl, men det är bra att de finns när det gäller akutbesök och vissa specialistfunktioner som vår "husveterinär" inte kan tillhandahålla. Det är ju lite andra resurser på det stora Djursjukhuset, än hos en privatpraktiserande veterinär med en anställd djurvårdare... Allt var i alla fall bra med ögonen, det var ju skönt.

På kvällen var det dags för skotträning på klubben, "första torsdagen i månaden". Hampus är ju klart berörd och blir väääldigt låg när det smäller. Jag lägger honom inte plats eller så utan försöker bara stå still och mata med godis eller så. Till viss del tror jag faktiskt att det handlar lite om ovana. Jag har ju inga ambitioner på några fler bruksstarter med honom men skott"vana" är ju inte fel att skaffa sig.

Körde även lite fritt följ och inkallning, han var fortfarande lite "låg" i fria följet men inte värre än han kan bli på tävling. Inkallningen med ställande gick fint. Ingen "tvärnit" kanske men ett BRA stannande - och det är ju inte tvärnitar jag har tränat för så det kan jag ju inte förvänta mig heller. Men med nästa hund så... Sen var det dags för Rutan. Bad en av klubbkamraterna, A, om lite kommendering då det verkar vara då det "låser sig" - igår låste det sig dock totalt. Jag vet inte säkert men misstänker att det var sviter efter skotten - han ville överhuvudtaget inte lämna mig! Jag fick gå ut och visa targetplattan och sen gick det bra. Efter 2 skick tog A bort plattan när vi "tittade bort" och det gick bra det med. Sen åkte den tillbaka igen. Min teori nu är att han ska inte veta när den är där eller inte! Vi får se om den tanken håller.

Efter träningspasset var det styrelsemöte och det gick snabbt som vanligt, vi var klara på ca 45 min. Jag brukar hävda att snabba möten är ett tecken på en sund förening, jag hoppas verkligen att det stämmer!

När vi kom hem störtade jag ut och hämtade in tvätten som hängde på tork (fördelen med att jobba hemma är ju att man kan hinna med lite sånt på "fikarasterna"). Har ju haft lite problem med att torka inne de senaste dagarna eftersom vissa delar av förtältet har belamrat torkställningen. Nu är dock även dessa torra, så nu kan jag börja tvätta igen, oavsett väder ute... Det är lite knöligt att vara utan torktumlare, men det får jag nog räkna med att vi är nu några månader, tills det börjar bli klart med den nya tvättstugan. Det torkar i alla fall bättre i vardagsrummet om takfläkten är igång och vispar runt luften, har jag konstaterat. Annars kan det ta ett par-tre dagar att få EN maskin torr och det håller ju liksom inte... Jag har alltid undrat hur barnfamiljer som bor i lägenhet utan egen tvättmaskin får livet att fungera och nu kan jag konstatera att det kan vara svårt nog när man bara är två vuxna!!

Idag ska jag ägna mig åt (när jag slutat blogga på arbetstid, förlåt chefen) att göra klart sammanställningen av utvärderingsenkäterna från fjolårets test. Jag tror jag nämnt detta innan - att det blivit liggande i ett års tid... Pust, suck och stön. Sen ska jag bara göra en sammanfattning och "rapport" av det hela också. Men det BORDE kunna bli klart idag.

1 kommentar:

Anonym sa...

Vad det gäller att torka tvätt så säger jag bara – luftavfuktare! Helt suveränt, men man ska nog ha ett ganska litet utrymme att hänga i så att den kan koncentrera sig på tvätten och slipper "hela huset".