söndag, mars 15, 2009

Aktivitetsdag?!

Ja jisses, idag är det en sån där dag när jag bara känner - OJ vad mycket jag har gjort och vad DUKTIG jag känner mig!

Började dagen med att diska efter frukost och sen fick jag ett ryck och började städa skafferiet... Detta var förvisso välbehövligt av många skäl (främst för att där var väldigt rörigt) och en av de saker som står på min lilla lista över saker att ta tag i hemma. Försöker beta av något varje vecka på den lappen. Idag kom inspirationen över mig när det gällde just skafferiet. En annan dag blir det väl något annat.

Husse drog rakt ut i nya badrummet och började foga kakel medan jag höll på med det befintliga hemmet. När jag var klar med skafferiet blev det en tur till skogen med hundarna. Tog den rundan som tar ca 45 min - hade nämligen lagt ut ett kort spår med 4 apporter... Åt Otto!! Jag har ju aldrig betvivlat den hundens spårförmåga (har man klarat ett eftersök 12 timmar efter skotttillfället så har man bevisligen näsa), men det här med apporter var ju nåt nytt. Nu har han ju vid flera tillfällen kommit med pinnar som legat på vädring hemma och sagt "titta vad jag hittade", så ett visst intresse finns det ju. Och denna hund är ju en fröjd för ögat!! Det där beteendet som jag vid några enstaka tillfällen sett på Hampus, fick jag se flera gånger idag! Ja - när hunden får pinnen "i näsan" och liksom "sugs" in till den. WOW, säger jag bara!! Får nog ta och träna lite mer lydnad med den hunden...

När jag kom hem stack jag nävarna i myllan, eller snarare hällde jord i 3 hinkar (eller spannar som det heter här nere) och petade ner lite sättpotatis. Hinkarna står nu i tryggt förvar i vårt blivande uterum = ljust och plusgrader! Passade också på att slänga ut lite gödsel i odlingslådorna (jag kör ju i pallkragar), till min förvåning var det en del jord som fortfarande var frusen där!

Hundarna fick vara ute medan jag höll på med vårbruket och sen ville husse ha hjälp... När det var klart tog vi en tur till Jula och CityGross. Ett par arbetsbyxor och ett paket smörgåsmargarin var planen. Det blev en hel kasse på CityGross och inga byxor (ingen storlek som passade)... På vägen ut mötte vi ett par klubbkamrater som var på väg in, så då blev vi stående en stund och pratade lite.

När vi kom hem tog jag Otto (igen, stackars Hampe...) och gav mig ut på en löprunda. Det gick väl "sådär" - antagligen var energidepåerna lite låga men det går inte alltid att planera allt... Det tempo jag håller nu borde jag kunna fortsätta i 15 km till i, känns det som. Jag kan ju få inbilla mig i alla fall!!

Efter stretching och dusch blev det matlagning, en improviserad wok. Helt OK faktiskt. Fanns ett recept nånstans i bakgrunden - jag har ju lite svårt för att laga mat helt "på känsla".

Och nu - nu sitter jag här...

1 kommentar:

Unknown sa...

Vad duktig du är! Själv låg jag i ryggläge hela dan igår...