tisdag, mars 31, 2009

Väderkvarnshandling och VÄND INTE HUNDEN RYGGEN...

Ja, jag vet inte hur många gånger jag/vi har sagt åt våra kursare i fortsättningsgruppen att de ALDRIG ska vända ryggen åt hunden. Och vad gör vissa... beter sig som om det vi säger går in genom ena örat och ut på andra sidan. Idag blev jag riktigt irriterad på en av deltagarna och "röt till" - dessvärre så mycket att vederbörandes stackars hund, som är en försiktig figur, blev rädd på kuppen. Oups... alltså, rent pedagogiskt så var jag kanske inte helt "rätt på det" men min erfarenhet är att ibland får man kasta pedagogiken överbord och "tala klarspråk" när folk inte verkar förstå.

Och så detta med att "vifta med armarna" som vissa verkar tro är lösningen på allt. Jovisst - om man har en tanke med det och inte bara "viftar". Då blir det mest väderkvarnshandling av det hela och hundstackarna blir mest förvirrade. OK, jag vet, jag är inte särskilt välmeriterad som agilityförare, men att vifta till med handen som om man försöker slå bort en mygga, är ju inte särskilt tydligt mot hunden.

Så, nog om detta... jag hoppas inte någon av mina stackars kursare känner sig uthängd - då får ni skrika till om ni läser här...!

Inga kommentarer: