tisdag, mars 31, 2009

Mardrömsstart på dagen?!

Idag var det meningen att jag skulle tillbringa arbetsdagen i Lund. Detta är en sträcka på ganska exakt 8 mil, med bil tar det 50-60 minuter "dörr till dörr" men eftersom jag har det jobb jag har så ska man ju åka kollektivt, med bil+tåg tar det ca 1 tim 20 min. Lagom när jag stod i begrepp att stiga av tåget i Lund stoppade jag handen i jackfickan och blev iskall. VAR ÄR PLÅNBOKEN?! Till saken hör att "busskortet" åker separat i en annan ficka. Nu fanns det ju några snabba alternativ att ta ställning till. A) övertyga mig själv om att jag glömt plånkan hemma och jobba "på nålar" hela dagen. B) Kasta mig på första bästa tåg i riktning hemåt och kolla läget... Det blev alternativ B. Dessutom visste jag att en av mina kollegor befann sig i Helsingborg - dit tåget gick - och jag fick fatt i vederbörande och möjlighet att låna en bil (min stod ju parkerad vid tågstationen jag utgick från imorse, och att ta sig dit också tar ju extra tid...). Det var en något nervös körning innan jag kom hem och kunde konstatera att jag uppenbarligen var tröttare än vanligt imorse, för där låg den, på sin vanliga plats!

Så, lagom till lunch var jag åter i Lund. Nu ska jag försöka jobba på i lugn och ro under eftermiddagen. Pust...!

Den minnesgode läsaren vet att jag för en tid sedan avvecklade begreppet "handväska" pga ett antal minnesincidenter. Frågan är hur jag löser det nu uppkomna problemet? Gå och lägga mig i tid och vara mer vaken och pigg på morgonen, kanske?

4 kommentarer:

Unknown sa...

Man köper en sån här: http://tinyurl.com/dgpx8x

Unknown sa...

Eller syr. Lurar på att göra det själv...

Bibbi sa...

Jomen jag har ju avvecklat handväskan och släpar numera "bara" på min jätteryggsäck med dator och halva kontoret...

Unknown sa...

Ja det var ju just det, man tar bara lilla påsen och flyttar, ifall man byter väska. Eller så skruvar man fast hjärnan ordentligt - det gjorde inte jag imorse... :)