onsdag, augusti 25, 2010

Ett stim?!

Det ostadiga vädret fortsätter och inte minst i form av kraftig blåst... Det är inte utan att jag är väldigt tacksam att vi inte bor mitt ute på de skånska slätterna utan faktiskt har lite hus och träddungar här och där i närheten. Även om närmaste grannen åt ett håll är en hästhage/vall (de slår en gång innan de börjar släppa hästarna). Så här års så är det lite vindskydd i syrénhäck och diverse andra buskar runt tomtgränsen också.

Eftersom halsen gör sig påmind igen - nu i form av hosta - så bestämde jag mig från att avstå från joggande idag. Det får bli som det blir nästa söndag, det är inte mycket jag kan göra åt det just nu. Eller, för stunden känns det viktigaste att faktiskt kunna delta då, och är det något jag har lärt mig den hårda vägen så är det risken för "sekundärinfektioner" om man går igång och tränar "för hårt" efter en förkylning etc. Gjorde det misstaget några (hrm) gånger när jag var aktiv som kanotist...

Fokus ikväll har istället legat på hundträning. Lazer och jag kämpar vidare med slalomingångarna, likaså gör jag med Otto (fast bara från ena hållet med honom då). Passade på att testa av lite apportering med Otto också och tja, det gick väl... hyggligt ändå. Lite tendenser till att vilja "dra" med apportbocken (och då LA jag ut den för att inte utmana ödet för mycket) som dock gick att bryta genom ett "OTTO!". Det finns även tendenser att släppa föremålet vid mina fötter. Och/eller tugga lite. Så visst finns det att jobba på där - om det ska bli tävlingsmässigt. Eftersom Lazer fick en paus när jag körde med Otto fortsatte jag sedan inomhus med Lazer. Vi intog "BK Badrummet" (för att köra en variant på Lottas BK Köket/Vardagsrummet). Vi har inte så många dörrar i det här lilla huset, så det gäller att klura lite om man ska träna inomhus och vara ostörd när det finns 2 hundar som vill vara med och aspirera på godiset. Verksamheten för stunden var spårapportsintresse, och jodå! Det byggdes ganska snabbt upp ett visst intresse. Eftersom jag försöker köra den typen av övningar så operant som det bara går så blir det hunden som styr ganska mycket och Lazer är väldigt tydlig med när han blir lite trött - då går han och lägger sig en stund. Men det behövs ingen lång rast innan han "försöker igen". Vi ska nog ta ett litet pass till innan det är läggdags! Så jag är nog inne i ett litet träningsstim. Eller?

Inga kommentarer: