lördag, augusti 14, 2010

Fredagsmys...

Att det var fredagen den 13:e igår struntade vi högaktningsfullt i. Fredagsmys med skaldjur och ett alldeles eget NCIS-maraton på TVn, efter att vi promenerat hundarna. Principen är fortfarande att husse går åt ett håll med Hampus och Otto (för att inte bli stående stilla och stampa), jag åt ett annat med Lazer. Och mina rundor är betydligt kortare än husses just nu, det känns bättre att lyckas med projektet "gå fint" kortare sträckor än att det går bra en stund och sen, när Lazers koncentrationsförmåga (för det här kräver en del av honom, det märks) tar slut, går det åt pipan. Igår hann vi även klämma in lite slalomingångar när vi kom hem igen. Det är så roligt att se att polletten börjar ramla ner där, även om han fortfarande har lite svårt med att gå in "rätt" ibland - han vill så mycket! Får nog passa mig lite där så att det inte blir mer fel än rätt...!

Jag fick ett ryck i slutet av semestern och gjorde något jag aldrig gjort förut - beställde ett gäng DVD-boxar av TV-serier... NCIS har vi fastnat för men inte sett "från början" trots att TV3 repriserat en del säsonger, så jag bestämde mig för att helt enkelt köpa första säsongen. Och andra. Sen råkade det vara en trailer för en film med Tom Selleck på TV i samma veva, då kom jag att tänka på gamla klassiska 80-talsdeckaren Magnum. DEN var det länge sen jag såg. Sagt och gjort, beställde 2 säsonger av den också. Jo, det kostade en slant (men märkligt nog blev en box billigare för att jag passerade någon magisk totalsumma) men nu behöver vi inte bekymra oss om att det inte är något på TV trots att vi har ett gäng kanaler i digitalboxen!!

Jag har också funderat lite på hur "alla" människor verkar hinna med att plocka bär och safta, sylta, marmelada osv... Jag hinner knappt plocka de bär vi har i trädgården och göra något av, känns det som?! Ännu mindre gå i skogen en hel eller halv dag bara för att plocka bär... OK, en del i DEN delen är ju att det inte går att ha Otto lös under sådana omständigheter. Har man hundar som inte jagar, så kan man ju så klart ta dem med sig och de kan "lulla runt" medan man plockar bär. Man det går ju inte i vårt fall. Nu SKA ju Otto jaga, det är ju hans jobb liksom, och det GÅR att ha honom lös även under icke-jakt, men man får då ha "tummen i ögat" hela tiden - och det blir ju svårt om man samtidigt ska leta blåbär. DEM är det någon annan som har plockat på våra buskar här hemma nämligen. Misstänker fåglar, för odlingarna är ju inhägnade så hundarna är garanterat oskyldiga. Det ser ut att bli en bra skörd med björnbär också men de behöver lite tid till.

Inga kommentarer: