fredag, augusti 06, 2010

Gasa-bromsa-svänga...

Just nu pågår det en diskussion på "agilitylistan", som egentligen började med att det var någon (anonym) som tyckte att referenstiderna i klass 1 är alldeles för snälla, långsamma hundar kan ju ta pinnar... (man kan ju fundera på om det här är någon som har en as-snabb hund men som istället river, hoppar kontaktfält osv?!) What's the problem, kan jag som ju faktiskt kört långsam hund, tycka. Oftast är det ju faktiskt så att de snabbare hundarna är så mycket snabbare så man har ingen chans ändå... EN gång kom jag och Hampus i mål nollade men med 1,5 tidsfel... Hade vi inte haft det, hade vi haft en pinne den gången, vi kom 4:a i klassen! För alla andra hade mer fel än oss...

I den diskussionen har en person bl.a. påpekat att agility handlar ju faktiskt väldigt mycket om att man måste kunna GASA-BROMSA-SVÄNGA. Så sant. Det har även kastats in synpunkter på skillnaderna stor/liten hund osv (som alltid på nätet så tenderar ju diskussionerna att flyta iväg...). Och det ÄR onekligen skillnad, en stor hund kommer faktiskt längre på ett steg.

Igår kväll ställde en av mina träningskamrater lite frågor kring min handling - hon hade noterat att det ofta är ett otto-otto-otto och sen när det kommer ett OTTTOOOO så lyssnar han. Tja, det är en ganska medveten strategi inbillar jag mig, dessutom är chansen/risken att han pekar finger åt mig om jag klämmer på det där OTTTOOOt "först" rätt stor. Håller på och micklar med en handlingkurs till hösten, välbehövligt. Tanken som slog mig efteråt är dessutom att, eftersom den här personen dels är ganska ny på detta och dels har en small-hund som är väldigt lyhörd och följsam, kanske skulle testa att köra en stor hund med mycket egen vilja... Husse brukar ju ibland humma om att "det är ju bara...". Visst, ut och tävla och visa det då?? Det är skillnad på tränings- och tävlingssituation.

Har strukit mig från de närmaste 2 helgernas tävlingar pga medicinering nu och förhandlat med husse om när jag kan låna Otto under september-oktober. Det ska bli rätt skönt när Lazer har växt till sig och jag kan styra lite mer själv när jag vill tävla... :-)

Inga kommentarer: