onsdag, augusti 04, 2010

Träning på längden o tvären?!

Igår var det test på klubben inför höstens kurser (allmänlydnadstest, enkelt uttryckt... kan hunden gå i koppel någorlunda, komma på inkallning osv). Eftersom B i vintras drev igenom att det ska göras ett extra test på de ekipage som vill gå agility, blir alla vi som håller ag-kurs inblandade i detta... Jodå, det blir några ekipage till höstens nybörjarkurs också.

Någon egen träning, utöver "gå-fint-i-koppel" promenad med Lazer, blev det inte...

Idag har jag äntligen fått lite tid med en av de kollegor jag är "sluss" åt. Vi hoppade rakt ner i "felrapportsträsket" och hittade väl lite som - förhoppningsvis, vi har inte hunnit testa ännu - var hyfsat lätt att fixa, men också annat som var betydligt besvärligare... Eftersom chefen har skickat ut ett dokument som han vill ha synpunkter på, passade jag på att få tillfälle att ställa en del frågor. Lustigt nog (?) ställde han själv den retoriska frågan: Vad ska det här dokumentet användas till, eller kommer det hamna i en låda...? Själv ställde jag frågan om punkten "mål" - brukar man inte säga att sådana ska vara mätbara...? Hur mäter man om något fungerar på bästa sätt, vilket i princip var formuleringen lite förenklat!?

Kvällen har ägnats åt löpträning, ett kort distanspass fick det bli. Benen var allt annat än pigga efter måndagens övning! Jag vet ju egentligen att mjölksyra inte kan sitta kvar 2 dygn men segt var det...!

På hundträningsfronten fortsatte vi med "gå-fint-i-kopplet". Det börjar nog faktiskt, så smått, ta sig. Imorgon är det torsdag och träning på klubben igen. :-)

Inga kommentarer: