tisdag, augusti 17, 2010

Vuxenpoäng?

Mitt i sommaren kom - som vanligt - postorderkatalogerna med höst- och vinterkollektionerna. Känns ju lagom inspirerande (tvärtom, när sommarkläderna kommer mitt i vintern känns roligare på något vis), men jag bläddrade lite i alla fall. Och fick syn på en snygg skinnjacka till hyfsat pris - och jag behöver faktiskt en höst-mildvinter-jacka. Sen kom jag inte längre, just då (det var väl minst 25 grader och strålande sol ute antagligen). Häromdagen insåg jag att vi är nu halvvägs genom augusti och tog tag i den där jack-frågan igen. Och upptäckte till min glädje att jag hade ett erbjudande om hela 40% rabatt att utnyttja! Normalt sett brukar jag ha en förmåga att beställa - och dagen efter kommer det där erbjudandet. Jackan beställdes och idag kom SMSet som meddelade att paket fanns att hämta hos den lokala Ica-butiken tillika Posten i byn. Jag har inte öppnat paketet ännu - hämtade det på vägen till klubben ikväll - men kan inte låta bli att undra: Är det inte lite vuxenpoäng på att faktiskt köpa en "höstjacka" i god tid innan hösten "bryter ut"?? Normalt sett när jag upptäcker att jag behöver varma kläder/skor (eller tvärtom, shorts eller badkläder) så är allt redan slutsålt för då är vi mitt i säsongen liksom.

Det är ju tisdag idag så jag körde ner på klubben även om jag inte hade någon hund att träna agility med (bockjakten började ju igår så Otto är med husse som "tillgänglig eftersökshund"). Lazer fick lite positionssittning, ligg och "lek" med spårapport. Jag brukar normalt sett inte gilla att leka med apportföremål men eftersom den här hunden är en spontanapportör och vad jag sett hittills i våra lekar med andra föremål, har en mjuk och fin mun och inga tuggtendenser, så vågar jag chansa lite. Intresse för prylar har han ju i alla fall.

Bockjakten ja, den har sina sidor även för en "jägarhustru". Igår morse skulle ju B iväg en timme innan vi normalt stiger upp. Lagom kul för hur vi än vänder på det så vaknar jag (och hundarna) också när han stiger upp. Igår funderade han faktiskt på att lägga sig i husvagnen för imorse var det avfärd ÄNNU tidigare planerat. Det var nog tur att han inte gjorde slag i den saken, för vid 4-tiden imorse vaknade jag till av att jag behövde gå på toa (drack mycket vatten igår för att kompensera söndagens klibbiga värme). Tittade på klockan. Tittade på klockan EN GÅNG TILL. Petade på B och sa, du... skulle inte du iväg.... Jisses vilken fart det blev, han borde ha varit på väg redan vid det laget, kan man säga. Så snabbt har han nog aldrig kommit i "utrustningen" någonsin förut vad jag har sett. Sen blev det ju bara lite lätt slummer för min del i en dryg timme innan det var dags för mig att pallra mig iväg till jobbet... Inatt sover han kvar vid jaktmarkerna så förhoppningsvis kan jag få en natts - välbehövlig - ostörd sömn. (Men man ska väl ta i trä här, för annars blir väl nån av de hemmavarande hundarna magsjuk eller nåt...)

Har en skrälldus (vad lycklig jag blev häromdagen när jag hörde det uttrycket användas på radion av Adam Alsing, ordet ifråga är mycket starkt kopplat till min farmor men det finns alltså fler som använder det!) bilder från semestern och trädgården som jag borde lägga upp, känns det som. Men jag har inte riktigt blivit klar för det, ännu.

Och jo, förkylningen börjar släppa. Ska nog våga mig på ett lätt jogg-pass imorgon, om jag inte fastnar på jobbet allt för länge...

Redigerat 18 sept 2010: Kom på att jag ju har Svenska Akademiens OrdLista i datorn på jobbet och slog upp ordet skrälldus. Det finns faktiskt i SAOL: skrälldus [-du´s] substantiv -en -er • stor mängd, hop

Inga kommentarer: