torsdag, december 27, 2007

Det blir ju aldrig ljust ens??

Det är verkligen jämngrått ute - igår kikade faktiskt solen fram under ett par minuter när vi gjorde årets utryckning efter julen... Bland paketen fanns en köttkvarn (typisk "bra att ha grej" när man har frysen full med viltkött och tröttnat på att göra grytor) men dessvärre visade det sig att en del fattades. Och nej, den var inte köpt på Ikea utan på en av de större elektronikkedjorna. Inte oväntat så hade de såklart inte denna del hemma på lager utan den måste beställas från leverantören. Förhoppningsvis kommer den med posten inom en inte allt för avlägsen framtid.

Jag har absolut ingen inspiration alls till att göra någonting "vettigt" utöver hundpromenader just nu. Och kanske är det precis så det ska vara när man har "jullov"? Ikväll blir det kanske en tur till BK i alla fall, alltid är det väl några entusiaster där och tränar.

Hade vissa vaga planer på att göra en rejäl "röjning" i badrummet men tappade orken totalt. Möjligen tog "stöket" i vardagsrummet i helgen musten ur mig på städfronten? Eller så är det åldern?? Eller så är det helt enkelt roligare att titta på årets julklapps-dvd: 5 fina föreställningar, med Galenskaparna och After Shave...

Jag har även blivit utmanad av Anne, det är meningen att man ska skriva 7 saker som man önskar sig av 2008. Detta kräver dock lite eftertanke, har jag insett, så jag ber att få återkomma om detta! Påminn mig gärna om det inte inträffar inom en vecka...

Och så var det det här med rutan. Jo, jag HAR kört det momentet med target, HELA tiden!! Dessutom använder jag kommandot "framåt" (inte "rutan") och tycker ju på nåt vis att det borde finnas en viss likhet med det i agilityn förekommande "fram" - som betyder att man ska gasa för fullt rakt fram över förekommande hinder. Men ok, i rutan finns inga hinder, och ingen matte som galopperar med på planen... Nåja, vi kämpar på och så får vi se vad som händer under våren. Jag kommer i alla fall att växla mellan att ha target i rutan och inte ha den där, även på träning. Det som verkar vara absolut mest "viktigt" är i alla fall att Hampus inte får se när jag ställer ut koner och lägger ut target. Då har han alldeles för klart för sig vad det handlar om, och på tävling gör jag ju inte dessa förberedelser själv.

Nä, nu ska jag fortsätta leta gardiner på nätet. Är det NÅGON som vet var man kan få tag i snygga gardiner, med något lagom "diskret" mönster, gärna i något tegel/terrakottafärgat...? Eller är dessa färger bara SÅ ute?!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Återigen, vill du ha ett kommando som fungerar, i ditt ( och även mitt ) fall, framåt, så MÅSTE targeten alltid ligga i rutan. Det blir då så att om du tränar 15 gånger och sen tävlar så har ju hunden ingen annan minnesbild än att man springer rakt fram, och här någonstans ligger den, nej men oj, nu ropar hon visst något, (alltså stå eller stanna ) sen kommer ALLTID en godis flygande.....utom just på tävling, för en tävling är ju inget annat än en enda stor blåsning, iallafall för hunden. Om du har problen med att han stannar för tidigt så lägg targeten utanför botre kanten så att han nästan måste springa igenom rutan innan han kommer till tartgeten, en del lägger den till och med 1 - 2 meter bakom rutan för att undvika just att hunden stannar förtidigt. Jag vet inte varför du och flera andra jag känner ska envisas med att ta bort targeten, Skit i det och låt den ligga där, det är garanterat det enda sättet!!!! Kram Anne

Anonym sa...

Förmodar att du kollat Jotex? Ellos har faktiskt också en del snygg hemtextil, kan vara värt en kik. Deras vårkatalog kommer väl dessutom vilken dag som helst och den inte redan är ute.

Bibbi sa...

Anne, något "klickar" fel i huvudet på min hund för när det blir tävlingsmässigt så verkar han snarare tänka att "nähä, idag ligger det inget där, då skiter jag i att springa framåt".

Lotta, jodå, jag har tittat på Jotex, de hade i alla fall enfärgade gardintyger i höstkollektionen i "rätt" färg... Ellos-katalogen damp ner i brevlådan i torsdags och vårens färger verkar vara pastelliga. Får väl måla om fondväggen efter gardinerna?!