tisdag, december 11, 2007

Mörker x3

Rent fysiskt Mörker:
Igår kväll när jag gick rundan med hundarna konstaterade jag att nu är det verkligen mörkt ute. Kompakt mörker var det verkligen bitvis på rundan. Jag vill ju helst inte köra pannlampan på "helljus" eftersom jag tycker att det totalt förstör mörkerseendet och dessutom drar batteriet ur mycket snabbare då. OK, det går att snubbla sig runt utan belysning eftersom rundan i fråga mest går på grus-/skogsvägar och även viss asfalt, men det är rätt bra att kunna se liiite var man sätter fötterna - och vad hundarna stoppar nosarna i...!
Jag vill ha ljusa kvällar igen. NU!

"Hund"-Mörker:
Hampus har fått någon slags små knutor på kanten av ögonlocken, på det undre på ena ögat och det övre på andra ögat. Det sistnämnda ögat verkar också lite irriterat. Förhoppningsvis är det inget allvarligt, men en tid hos vet är ändå bokad. Lika bra att få det kollat. Han börjar ju ändå närma sig 8 år, Hampe-stampe. Lite nervös blir man ju.

Matte-Mörker:
Som om jag inte haft nog med elände under hösten, så påminde en av mina visdomständer mig om sin existens med full kraft idag på morgonen. Jag hade en vag misstanke om att det var nåt "lurt" på gång redan igår kväll men dumt nog tog jag inget mot detta då. Det har nämligen visat sig att ett par dagar med Ibuprofenbaserade värktabletter (Ipren/Ibumetin - "med antiinflammatoriska egenskaper") brukar reda upp detta. Min tandläkare tycker inte det finns någon anledning att börja rota med dessa tänder så länge de inte bråkar mer än de gör, vilket brukar vara någon gång om året - per sida. I underkäken. Om någon av de övre visdomständerna skulle "höra av sig" är jag tillsagd att komma in "omgående". Riktigt varför begrep jag aldrig men det lät som att det var "farligare" med överkäken??
Nu har jag i alla fall proppat i mig en tablett på morgonen så att jag kan fungera.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Kan ju trösta dig med att det tydligen skall vara mycket enklare (och mera smärtfritt) att dra visdomständer i överkäken. Jag har gjort det och det var inte alls så dramatiskt som jag trott.

Bibbi sa...

Felet är ju att det är en tand i underkäken som gör sig påmind... Har sett vad dragna "underkäksvisdomständer" kan ställa till med på folk, på nära håll, så kan jag slippa det så är jag glad! Mer Ibumetin till tanden. NU!

Unknown sa...

Du borde ju kunna förhandla till dig en liten pyts emblasalva av mun-variant av den käre tandisen...? Bara att pensla på runtom ontet. Skadar ju inte att fråga! :)