torsdag, juli 23, 2009

5 minuter till så har man hela Sveriges land...

Ja - "man ska ha husvagn" minns väl alla ni som, liksom jag, bara hade 2 tv-kanaler på 80-talet...

I år blev det en miniturné med vagnen, vi har besökt både Öland och Stockholm. Det trodde man ju aldrig - att man skulle köra med husvagn till Stockholm...

Vi lämnade Skåne i ett strålande sommarväder i fredags. Resan till Öland gjorde vi tillsammans med våra klubbkamrater C och J samt deras son W och dobbisen Gizmo. Gizz skulle ställas ut på Ölands BKs officiella utställning i söndags och eftersom de även hade en inofficiell för alla raser i lördags så passade vi på att visa upp Otto där. Jag tycker ju det är lite kul att springa vänstervarv ibland - men det är ju roligare när det går bra och eftersom det inte är utställning som är det viktigaste med en hund som Otto (utan jakten) och det inte blev något vidare resultat på världsutställningen förra sommaren, så har vi legat väldigt lågt med den biten. Inte helt oväntat var Otto enda wachteln - men det är ju ingen garanti att man blir BIR för det, om domaren tycker att hunden är totalt usel så kan man ju åka ut så det visslar ändå. Nu tyckte inte dagens domare det utan vi fick bli kvar till BIG-finalen. Lagom när jag skulle in i ringen där så öppnade sig himlens portar. Vi hamnade på BIG-reservplats och var nog ganska nöjda med att få packa in oss i bilarna och köra tillbaka till campingen! Vann gruppen gjorde Hampus' uppfödare med en cockertik (hon har bytt ras sedan ett par år tillbaka) - grattis kennel Hornlakes!

På söndagen var det dags för Gizmo och J att gå in i ringen och det gjorde de med den äran, plockade hem certet och avslutade dagen med att bli bästa bruksmeriterade hund! Jag blir nästan tårögd när det går bra för människor och hundar jag gillar, stort grattis!!

Måndagen ägnade vi åt besök på Ölands djurpark. En av få djurparker där hundarna får följa med, "om de kan sköta sig". Hm. När Otto började ägna sig åt ståndskall på en plasttiger utanför entrén började vi ju undra om han verkligen kan uppföra sig?! Väl inne så var han svindlande nära att hoppa ner i vattnet som omgärdade aporna som höll till strax innanför entrén. Resten av tiden gick det dock bra... Lillebror hade stort förtroende för Gizmo - en så stor kille måste ju kunna ta hand om det mesta! Att han överhuvudtaget inte brydde sig om den där plasttigern övertygade dock inte Otto riktigt fullt ut när det gällde just DEN fula fisken (plasttigern alltså).

Vi tog även en tur ner till Ölands södra udde och Långe Jan. Det blåste rejält så upp i fyren var det ingen som ville men hundarna fick en liten promenad i alla fall, och W fick titta på utställningen inne på Naturum. Det är kul med alla interaktiva grejor som finns på såna ställen - hur fåglar låter, vart de flyttar osv.

På tisdagen bröt vi lägret, J&C körde iväg åt sitt håll och vi rullade upp till Sthlm för att hälsa på mina föräldrar en sväng. Trodde ju aldrig att jag skulle ta in på den camping som ligger kanske 5 km från föräldrahemmet... Men så blev det, eftersom vi ändå hade husvagnen med. Och i ärlighetens namn var det ganska skönt att sköta sig själv lite mer än det blir när vi övernattar hemma hos mor o far! Vi var där i onsdags och hälsade på en del, passade på att ta en tur till Fjärilshuset i Hagaparken och sen gick vi ut och åt på kvällen.

Min bror som tävlar i dragracing med MC lyckades vi missa, han och hans familj åkte till Mantorp lagom när vi kom till stan... Men se det gick ju att lösa kom vi på - Mantorp ligger ju på hemvägen. Så vi stannade till där och fikade lite med bror, svägerska och brorson.

Och nu är vi hemma igen och mailkorgen ska tömmas på anmälningar till klubbens agilitytävling den 15 augusti (anmälningstiden gick ut i måndags) osv. Men det är rätt skönt att vara hemma, även om en vecka känns som en rätt lång semester - antagligen för att vi hunnit göra en hel del och vara på olika ställen.

Tack till C,J&W för trevliga dagar på Öland! W är verkligen en okomplicerad liten figur, väldigt lätt att umgås med även för mig som inte är så "barnvan"...

Bilder från ffa fjärilshuset kommer, måste bara tömma kameran....

3 kommentarer:

Unknown sa...

Låter som en alldeles lagom jobbig semester!
Och vi vet ju alla att just plasttigrar är fullkomligt livsfarliga varelser - äter hundar med koppel och allt! Hehe.

Jessica sa...

Tack ska ni ha. Vad glad jag blev av att ni tycker att W är lätt att umgås med. Han är en tålig liten grabb.

Tina sa...

Välkomna hem!Kul att allt gick bra för Er alla, vi ses väl på msn eller på klubben ha en skön semester;) Tina med flock