onsdag, juli 01, 2009

Arkivbeständighet

Eftersom jag jobbar i en offentlig förvaltning har vi fått ett och annat inbankat om det här med arkivbeständighet...

Vissa kollegor tar dock kanske det här med att spara papper lite väl bokstavligt kan andra tycka ibland. Igår var det dock en av cheferna som gjorde en djupdykning i sina pappershögar och kom fram med ett papper från - håll i er nu - 1996!! Detta fick mig att tänka lite....

I mina "hemarkiv" finns det ett antal - håll i er igen - disketter.... vi har inte ens en dator med diskettstation längre! Dags att kasta dessa dammsamlare kanske? Ännu värre är att jag vet att det finns ännu fler disketter i mina arkivlådor hemma hos föräldrarna. Till Mac. Det är 10 år sedan jag rörde en Mac senast. Fast vid närmare eftertanke så KAN det vara så att jag rensade bort dessa när jag var på besök hos föräldrarna senast...

Det är fortfarande varmt, varmt, varmt... En liten kort joggingrunda tog jag med Otto på i alla fall. Knappt 20 minuter och vi var ganska trötta båda två.

Sen har vi (eller egentligen jag) ett litet experiment på gång med vår mathållning hemma. Framförhållning, eller planering... Att ha hyfsat klart vad vi ska äta i veckan - och jisses så mycket enklare livet känns helt plötsligt!?

3 kommentarer:

Lotta sa...

Jag har en Mac med diskettstation. Den används väldigt sällan men fungerar trots allt när man behöver den. :)

Lime sa...

Håll i dig ordentligt nu... men jag har beställt en MacBook Pro för det är det enda som det är den bästa utvecklingsmiljön man kan ha.

Lite otippat va?

Bibbi sa...

Lotta: Bra att veta om jag skulle upptäcka att jag har mina gamla Mac-disketter kvar :-) Frågan är bara om dokumenten som ev finns på dem går att öppna - antagligen antika programversioner.

Lime: Ja DET var otippat. Hade nog gett en bra utdelning om man kunnat spela på Oddset på den...