onsdag, juli 08, 2009

Men det är ju som förgjort!!

Är det inte hälta så är det - våteksem... Den minnesgode läsaren minns att vi hade en del problem med sådana på Hampus mitt i vintern, jag hade ju till slut teorin om att det kunde sammankopplas med foderbyte och när vi bytte tillbaka till det "vanliga" fodret så försvann problemen. Nu har de dykt upp igen - 2 läbbiga hotspots under hakan på storebror hittade jag nu på morgonen! Eftersom vädret är som det är, varmt och fuktigt, så tänker jag inte ens försöka med egenvård utan ringer veterinären direkt när han öppnar om 50 minuter.

Som om det inte var nog med detta visade Otto ett alldeles för stort intresse för att slicka på en tass - också nu på morgonen - och nog tusan sitter det ett litet litet sår mellan trampdynorna. Lika bra att låta doktor H titta på det också, tror jag... Som sagt - vädret är ju som gjort för infektioner!

Igår kväll var det agilityträning som vanligt på tisdagarna (när det inte är kurser). Vi var riktigt många - 10 hundar som skulle köras, 5 små och 5 stora. Extra kul att 2 st från vårens nybörjarkurs har hakat på nu också. I sedvanlig ordning byggde vi en bana och den innehöll en del klurigheter med byten och "nästan-fällor" beroende på vilka hinder hunden har mest drag på. Ett praktexempel var från slalom där A:et stod till vänster och hunden skulle in i en böjd tunnel til höger för att först därefter ta A:et. Gissa vad Otto valde?! Han ÄLSKAR A-hindret... Lyssna på matte fanns inte på världskartan, jag tror vi tog om den delen 10 ggr innan han till slut insåg att det var mattes väg som gällde. Dessutom passade han på att busa lite och sticka iväg och hälsa på Ls lilla valp och då var jag glad att han inte är större än han är för då lyfte jag bokstavligen bort honom. 20-22 kg wachtel är det fullt möjligt att göra så med - ytterligare en anledning till att jag vill ha en hund i den storleken som våra är. Till slut lyckades vi komma överens om hur det hela skulle göras och jag passade på att göra lite andra varianter där han kunde "välja" A:et men då var han snäll och följsam. Klubbkamrat M konstaterade att den hunden nog behöver en del framhoppning på tävling för att vara "med" mig ordentligt - problemet är ju bara att allt fler arrangörer inte ens har någon framhoppningsbana, som jag upplever det - även Hampe behöver ju egentligen "hoppas fram" innan start vilket inte alltid varit möjligt när jag tävlat med honom.

Fick även nys om en intressant springerkull som planeras nu, parning sker inom kort och valparna levereras alltså i november... Lille Luke är fortfarande till salu hos kennel Revalill men det är nog inte meningen att jag ska ha någon Bordercollie, man får välja sina strider. Förhoppningsvis får vi tillfälle nu i juli att hälsa på den jaktcockertik som B spanat in som tänkt moder till min nästa valp. Jaja, det blir nog en valp någon gång...

2 kommentarer:

Unknown sa...

Men ÄSCH!!!

Då får vi hålla tummarna att cockertiken är lite smålömsk, eller...? ;)

Bibbi sa...

Alltså, grejen är ju att B har träffat cockertiken ifråga för drygt ett år sen och det var ju då han blev helt "såld" på denna lilla dam. Hon lär vara jättetrevlig...