tisdag, juli 14, 2009

Semestersysslor

En av de få saker jag planerat att verkligen göra under semestern är att läsa böcker. Skönlitterära sådana, då jag det senaste året mest "tuggat i mig" kurslitteratur i arbetsrätt, organisationssociologi och pedagogik. Jag har åtminstone 4 böcker liggande, varav en har legat sedan förra sommaren, som jag tänkte sätta mig i solstolen med. Om det nu blir någon sol. Vädret idag ser inte superlovande ut - men det gjorde det i o f s inte igår heller och då blev det riktigt fint frampå dagen.

Som om det nu inte var nog med bokhögen att läsa "på riktigt" så hoppade jag igår in på biblioteket och kom därifrån med en ljudbok som jag inte riktigt hade tänkt mig. Jag försvarar dock tilltaget med att ljudböcker kan man ju ta del av även när det finns andra saker att göra samtidigt - diska, vika tvätt, städa... Effekten av ombyggnaden är ju ett konstant pågående rensningsprojekt, igår var det pennor. Japp, ni läste rätt. Pennor. Vi kommer inte behöva skaffa en enda penna på de närmaste 10 åren kan jag säga. Mängden reklampennor som på ett eller annat sätt hamnat i vårt hem är enorm! Rensade bort en del som torkat ihop fullständigt och slängde, resten ligger nu i små korgar som är undanställda i den nya bokhyllan.

För den som eventuellt idiotförklarar mig - man ska inte vara uppe och blogga före kl. 8 på morgonen när man har semester - så jobbar fortfarande B och eftersom jag ändå vaknar när han ska upp, så kan jag lika gärna stiga ur sängen jag också. Dessutom ÄR jag ju morgonmänniska som jag har konstaterat tidigare.

1 kommentar:

Unknown sa...

Vadå "får" - du får väl göra som du vill! Och klockan 8 kan du ju nyss ha vaknat vilket betyder 2 timmars sovmorgon...? :)
Om CD-böcker - jag tar med mig datorn när vi kommer förbi, det blir bra va?