onsdag, juli 29, 2009

Städa, städa...

... varje freda' - sjöng ju Pippi Långstrump... Idag är det visserligen bara onsdag men eftersom mialena och hennes make utlovat ett besök på väg söderut så passade det bra att putsa upp hemmet lite - utöver kyl och frys, alltså. Och baka en kaka... Jag är inte det minsta förvånad över att "gamla tiders" hemmafruar kunde sysselsätta sig på heltid med hem och barn, jag har inga problem alls att få dagarna att gå!! Sen blir det väl i o f s så att vissa saker blir åsidosatta under året när det är annat som drar till sig min uppmärksamhet - kurser, tävlingar och annat smått o gott...

Igår tog jag förresten ett ryck i högen med sparade recept - ja, urklipp ur tidningar osv... Och kastade, kastade och kastade. Jag tror vi har recept så vi skulle kunna äta en ny rätt varje dag resten av livet om jag tar alla såna klipp + alla kokböcker, ändå kom jag idag på mig själv med att ringa B och fråga "vad vill du ha till middag"...?! Har fortfarande en del kvar att rensa där men man får ju inte ta ut sig! Det är dock något väldigt... välgörande med det här rensandet och kastandet. Feng shui??

Vädret är allmänt skumt - lugnet före stormen känns det som. Ett "lock" av moln har lägrat sig över oss det är lite våtvarmt men ändå mycket svalare än tidigare idag på dagen. Var ute på en runda med hundarna för ca 1 timme sen och det är inte bara vädret som känns väldigt lugnt - det var nästan ingen trafik på "stora vägen" genom byn heller? Visserligen brukar jag väl gå liiite tidigare när jag kommer hem från jobbet, men såå mycket skillnad?

För övrigt om någon undrar så gick det lite snett med den där filmningen av träningen igår - vi lyckades nämligen inte koppla ihop en modern kamera med klubbens halvantika tv... Attans!!

Inga kommentarer: