söndag, juli 12, 2009

Lugnt blev det ju inte...

Ja, jag visste ju egentligen att sannolikheten att semestern skulle börja lugnt var ganska liten. Vi har ju vårt "lilla" byggprojekt här hemma som håller oss sysselsatta!

Igår gjordes det en del omdisponeringar i vardagsrummet (eller egentligen var det så att vi flyttade in saker i gamla badrummet som nu är omgjort till... förvaringsutrymme för diverse kläder m.m.) som fick en del följdeffekter - bl.a. i form av en fondvägg som blev i akut behov av ommålning samt inköp av en ny Billy-bokhylla med dörr. Nu när allt är klart och på plats igen (nåja, jag är inte säker på att det här är en evighetslösning men den är helt OK just nu i alla fall) så blev det riktigt, riktigt bra! En helt annan känsla, ett lugnare intryck och lite mer "luft" i rummet.

Så där våldsamt mycket hunderi har det inte blivit pga detta lilla delprojekt men några promenader har vi hunnit med och så fick Otto en försenad födelsedagspresent. Vi brukar aldrig köpa pipleksaker för de håller bara i 5 minuter, men den här latexpipen var av väldigt god kvalitet! Och så kan man ju så klart begränsa tillgången - leker gör vi "tillsammans", så minskar dödligheten hos pipen. :-)


Idag har jag och Otto hunnit ta en liten löprunda också, 4,9 km på 33,46 minuter. Snitthastigheten är alltså 6,53 min/km. Inte lysande och mina planer på personbästa på Tjejmilen, ja - vi får väl se hur det går. Den envisa förkylningen gjorde ju sitt till för att minska möjligheterna till träning i nästan en månad.

Trädgården visar sig från sin bästa sida... Det enda som är jobbigt just nu är balansgången - att vattna eller inte vattna. Den senaste veckans utlovade skurar har stundtals lyst med sin frånvaro här hemma.
Anemon "Da Caen"
(samma förpackning som den blåa i ett tidigare inlägg,
idag orkade jag leta rätt på paketet, jag sparar alltid dem när jag gräver ner lökar)
Och nu har även jag anslutit mig till Mårbacka-träsket när det gäller pelargoner.
Det är väl så det börjar, att man köper en "sort"...

Min nya gula ros "Western Sun" som jag fyndade förra helgen.


Denna fantastiska röda miniros är en utplanterad "krukros"
som blommar på längden, höjden och tvären - helt fantastisk!

Och så avslutar vi med en näckros i lilla dammen. I den stora ser vi, framför allt vid matdags, fortfarande de små fiskarna som dök upp i våras. Kul att ekosystemet verkar fungera! Jag vet att det också finns grodor i dammen, jag har sett en sitta och sola ibland...

3 kommentarer:

Unknown sa...

Det var tur att det fanns ögon på den pipen!!! Jag tvivlar på att det bara är min fantasi i det här fallet ;)

Ditt sms kom bort i TomTom-en igår förresten - svaret är "hurra!"

Lotta sa...

En sådan pip har även Karlsson. Eller rättare sagt ... tolv. Har lagrat ordentligt när jag sprungit på dem. Finns även i krokdil- och ank-variant. Vi har dem dock BARA när vi tränar. :)

Bibbi sa...

Lotta, jag såg krokodilvarianten och tänkte genast på Karlsson! Tror ankan fanns också. Grizzly på Väla köpcentrum utanför Helsingborg...