måndag, juli 27, 2009

En vecka kvar

... av semestern. B jobbar igen och jag "lallar runt" hemma. Lite grann kan jag förstå de människor som efter semestern kommer på att det är dags att byta jobb! Inte så att jag känner att jag vill göra det, men ändå. Jag har verkligen lyckats koppla bort allt vad arbete heter och ett tag i förra veckan när vi var ute och snurrade på vägarna var vi till o med rejält "dagvilla" - är det tisdag eller onsdag...? Detta lär ju vara ett bra tecken på att man kopplat av.

B pratar om att ta hem ett lass ved inför vinterns brasor i kaminen och i så fall blir det mitt jobb att trava in det i förrådet. Efter sånt arbete behöver man INTE gå på gym kan jag säga!

Idag är det meningen att jag ska ut och lägga ett blodspår åt Otto. Det närmar sig ju bockjakt så husse tycker att lillebror kan behöva träna näsan lite inför eventuella eftersök. Sen har jag lite allmänna projekt att ta tag i här hemma också - radarbilden på dmi visar på ett stort regnoväder på väg mot Skåne så inomhusverksamhet verkar "rätt" idag. B började rensa lite i vår "skrubb" igår - det är ju egentligen ingen skrubb längre utan ska bli arbetsrum eller möjligen sovrum, i så fall gör vi arbetsrum av nuvarande sovrummet. Jag passade då på att att bolla upp min tanke om att rensa lite i garderober och byråar - visst, gör det, var ungefär svaret. Kläder vi inte använder - och i vissa fall kanske inte ens kommer i längre - verkar det dumt att ha kvar, insåg även min samlare till sambo. Jag hävdar ju att jag är ekorre i 3:e generationen (såväl mor- och farföräldrar, som mina egna föräldrar, var/är väldigt bra på att spara på "bra-att-ha"-saker) men B slår mig med hästlängder anser jag.

I lördags när B och lillebror var ute och tittade på vildsvin (ja - tittade på, skjuta hade varken B eller jaktkompisen lyckats komma åt) så passade jag på att registrera in alla inbetalda anmälningar till agilitytävlingen. Exakt 170 stycken blev det. 10-12 stycken obetalda ligger det också och väntar, ska se imorgon när jag ska till klubben om det har kommit in pengar från dessa annars får jag starta lite detektivarbete. Ibland missar man en betalning när det är så här många - och ibland skiter folk i att betala för att de har ångrat sig efter att anmälan gick iväg. Det sistnämnda tycker jag är... dålig stil! I så fall kan man ju försöka meddela att man inte tänker komma.

2 kommentarer:

Lotta sa...

Tror att husse nu har bestämt oss för att vi stannar hemma sista veckan. Och då står det - lagårdsrensning på programmet, på mitt initiativ. Skitkul, eller inte? Men det måste göras så det är väl bara att bita ihop antar jag.

Bibbi sa...

Jag HAR städat garderober och byråar idag. Blev väl ungefär 1 hel sopsäck att köra till tippen imorgon. I några fall bromsade jag dock husse - vi kanske borde fundera på att gå ner ett par kg när det handlar om att byxor "känns lite små"... Även jag har nämligen hittat några par byxor som - jag inte kommer i längre. Nej, jag har inget direkt problem med vikten - men om det fortsätter så här så kan det BLI ett problem.