tisdag, augusti 11, 2009

Dubbla jobb?!

Man brukar ju prata om att många kvinnor dubbelarbetar - ett "vanligt" heltidsjobb och sen "projektledare i hemmet", med allt vad det betyder.

Just nu är hemmet nedprioriterat (det ordet hade jag och en annan språknörd en intressant diskussion om en gång i tiden - kan man verkligen prioritera NED eller BORT?) för jag har ett vanligt heltidsjobb och sen är det agilitytävling för hela slanten! Ikväll var det funktionärsmöte och det gick bra. Hoppas nu att alla kommer som utlovat på lördag...

Efter mötet körde vi lite träning - de av kamraterna som av olika skäl inte ska "funktionera" på lördag hade byggt bana medan vi andra hade möte! Otto var lite ofokuserad i första försöket, missade slalomingången (hinder nr 3, antagligen var jag aningen sen i kommando/aningen för långt fram i min placering) och flippade ur totalt efter balansen (hinder nr 5) - det var något som luktade idag igen, så då började vi om. Det gick klart bättre, även om det blev en för vid sväng efter balansen som gjorde att han tog ett hinder som INTE var nr 6... På andra rundan gick det bättre. Det tar sig i alla fall! Även Hampus fick vara med och springa banan på låga hinder, han verkade riktigt laddad (när körde jag med honom senast....?) och galopperade faktiskt långa sträckor av banan! Man får vara glad för det lilla, som sagt....

En annan lite lustig sak som inträffade idag var när M som är ansvarig för bl.a. HUS och tävlingssektorn, hade sagt till O (ordförande m.m.) att "Bibbi borde lära sig att inte göra allt själv" varvid hon fick till svar att "hon är ju precis som du". När jag fick höra detta var det min spontana reaktion också... Takes one to know one!! Till nästa tävling ska jag faktiskt se till att ha några som kan vara a) funktionärsansvarig, dvs "ragga" och schemalägga funktionärer och b) prisansvarig, dvs beställa rosetter, ragga priser osv. Inget av detta är ju särskilt svårt och kör man fast så går det ju att be om hjälp.

Nu har jag i alla fall tryckt ut startlistor för publicering på nätet... och att hålla på med sånt så här dags är inte helt lyckat alla gånger så jag hoppas verkligen att allt blev rätt nu! Dessutom strular Telias mail igen - det är ju tur att inte webbmailen ligger nere.

För övrigt hoppas jag just nu att Aftonbladets väderprognos stämmer. dmi.dk visar på regn över Själland - men det behöver inte sprida sig till Skåne. smhi.se lutar dock åt regn över Klippans kommun. Aftonbladet, där man t.o.m kunde söka på Ljungbyhed, visar dock att regnet ska komma först på kvällen på lördag... Vad som helst - bara inte regn!!



2 kommentarer:

Lotta sa...

Och yr.no visar regn över Ljungbyhed från eftermiddagen. Återstår att se vad det blir.

Känner f ö igen det där med att göra allt själv, men ibland är det nyttigt att släppa taget. Det finns andra som är kompetenta. Tror jag? ;-)

Bibbi sa...

Aftonbladet tar tydligen sitt väder från en norsk tjänst, konstaterade jag när jag forskade vidare lite... Och DMI har nu reducerat den förväntade mängden regn till hälften så jag håller tummarna för att det fortsätter minska.