fredag, augusti 07, 2009

Thank God it's Friday...

Ja jisses vilken vecka... makterna verkar ha varit emot mig (oss, om jag räknar mig som en del av min arbetsplats) det känns som det har varit mycket strul i kollektivtrafiken den här veckan. Idag när jag skulle hem från Lund var inget undantag. Jag hade dock valt ett bättre resalternativ idag än häromdagen, så det flöt ganska hyggligt ändå.

Väl hemma blev det hundpromenad och löprunda "fartlek". Har börjar inse att jag nog får slå det där med att klara tjejmilen på under 55 minuter, det gick ju inte ifjol och i år har jag tränat klart sämre. Vi började diskutera det här med maxpuls och vilopuls och sånt på jobbet idag och jag blev nästan lite sugen på att försöka ge mig på att göra ett maxtest igen. Det är några år sen sist, milt sagt. Jag var nog 18... Hallå, vart tog de åren vägen!?

Igår läste jag förresten ut ytterligare en bok i "semesterhögen" som nu har blivit pendlingshög istället. Leif GW Persson, "Den som dödar draken". Ingen stor litteratur direkt och lite rörig på slutet tyckte jag nog, men helt OK underhållnings"våld". Det som skrämmer mig lite är nog att den odräglige huvudpersonen enligt författaren har 2 verkliga förlagor. Det finns nog tyvärr en del individer i poliskåren som inte borde vara där.

Mitt nya läsprojekt är nu något jag aldrig läst tidigare - memoarer eller självbiografier... men den var bonusbok i Månadens bok för ett tag sedan så då tänkte jag "varför inte" och så här långt är det lovande. Jag pratar om Barack Obamas "Min far hade en dröm". Återkommer när jag är klar om första intrycket höll i sig....

Under semestern råkade förresten en av mina mer oanade "ådror" sticka fram nosen. Under besöket hos föräldrarna råkade jag få en handarbetskatalog i händerna. Jo just precis - korsstygnsbroderier och sånt... Är man fostrad i broderier, stickning och virkning, och annat (jag har även knypplat spetsar, inte bara i syslöjden) så är man. Nu är det väl minst 10 år sedan jag broderade eller stickade något, men lite skojjigt skulle det vara. När jag nu skulle hinna med det, ha! B såg lite lätt chockad ut för det här hade han ju ingen aning om. Nu blev det inget "klipp" ur katalogen för jag kom på att vi har en butik här i kommunen som lär vara välsorterad på området. Vi får väl se vad nästa stolleprov blir... Just nu känns det som att jag lägger varenda ledig minut - nästan - på förberedelser av tävlingen nästa vecka...

Inga kommentarer: