onsdag, augusti 19, 2009

Kryp!

Nej, inte lydnadsmomentet. Djur. När man bor i hus, i synnerhet ett äldre sånt och på landet, så får man vänja sig vid att det ingår vissa... husdjur. Spindlar är inte direkt mina favoriter men dem har jag lärt mig leva med... Vanliga flugor dyker det ju in emellanåt och min teknik med flugsmällan blir allt bättre (den började förfinas redan i barndomen, dagbarn på bondgård som jag nog har nämnt innan och dessutom låg det en kohage bredvid det gamla huset som morföräldrarna hade kvar som "sommarhus"). Det jag däremot just nu har problem med är - blomflugor! Jag blir galen på dessa små, flygande varelser!! En fälla är placerad på diskbänken (vinäger, vatten och ett par droppar diskmedel i ett glas) och sväljer en hel del men det verkar som att jag blir tvungen att fundera på en rejäl sanering i helgen. Jag misstänker att det är någonstans i sopskåpet under diskbänken som de små krypen har sitt ursprung.

Idag jobbar jag hemma, har 2 listor som ska jämföras. Eller egentligen är det 3 listor för den ena innehåller dubbla uppgifter... Lite pyssel, milt sagt!

Var inne och kikade på en blogg som en tjej i en av grannklubbarna har, hon hade också hittat till www.personligalmanacka.se och reflekterade kring det faktum att även nästa år börjar "intecknas". Jo tack. Jag börjar ju bli lite fundersam över hur galen man är... Men tävlingarna läggs ju in i juni året före, så jag vet ju att jag med största sannolikhet ska vara engagerad i en appellklass i november 2010 redan nu... Ja, förresten, regionsmötet hade vi väl redan i mars.

Började dessutom igår kväll kika på tävlingar under våren 2010 - inte att arrangera alltså utan att delta i! Det är lite glest med klass 1-tävlingar i agility i Skåne under våren så jag misstänker att det kan bli bra startfält på vår ansökta tävling den 30 maj nästa år. Sen funderar jag ju fortfarande på det där med allround-wachtel och att försöka ta mig till start i en appell med Otto. Steget från tanke till handling är inte SÅ långt egentligen, jag ska bara samla mig mentalt och ha en träningsplan. Just nu är han dock i tjänst som tillgänglig eftersökshund. I klartext: OM det skulle behövas, är han med husse i skogen. 3 råbockar har fått sätta livet till hittills, Ottos insatser har dock varit begränsade. Lite oklart är det om det blir någon påfyllnad i frysboxen eller om dessa bytesdjur är sålda...

3 kommentarer:

Lotta sa...

Det enda jag har lovat bort mig på nästa år är 1:a maj, tävlingssekreterare, elitspår. MEN... OM... vi är kvalificerade att tävla, och kommer med, så har jag blivit lovad dispens. ;-)

Unknown sa...

Testa att hälla en full vattenkokare/kastrull (bara nån mugg räcker tyvärr inte) kokande vatten i slasken/diskhon morgon och kväll i en vecka. De lär föröka sig i kröken, och då får man död på larverna. Funkar kanon!
Trodde först också att de bodde i kompostpåsen eller nåt men det hjälper ju inte att tömma den...

Bibbi sa...

Lotta, om/när det nu blir en valp så ska mitt engagemang i alla fall dras ner på ett minimum. I november är den i vilket fall som helst för ung för att tävla appell, så jag får nog ställa in mig på att sköta det spektaklet nästa år också...

Mialena; ska testas, fast det görs redan på morgnarna (det är ju någon som ska ha kaffetermos med sig och den värms först med kokande vatten). Att de inte bor I kompostpåsen har jag också insett för det hjälpte inte att slänga ut den, men jag börjar undra hur det är under själva "ställningen" till soppåsarna... Som jag har konstaterat någon gång när det varit skriverier i tidningarna om "äckliga" restaurangkök - det är nog inte alla "hemmakök" som är kliniskt rena heller...