söndag, augusti 02, 2009

Slut på semestern...

Dagen igår rasslade förbi och avslutades med att jag följde med husse till skogs när han skulle "titta på" vildsvin... Jag och hundarna tog en stärkande kvällspromenad och lämnade husse och viltet därhän. Tydligen hade det varit händelserikt för han hade sett allt från harar till älg. Det enda tillåtna just nu är dock vildsvin och några såna kom inte inom räckhåll så att säga.


Idag hade vi lovat att hänga med C&J ut i skogen och figga lite när de tränade sök med deras hundars uppfödare. Så mycket egen hundträning blev det inte - Otto gick ju bra på spåret i veckan och Hampus, ja han är ju så gott som pensionerad. Men det är kul att hjälpa andra ibland också! OJ vad det suger i min "brukstarm" nu!! Det är ju SÅ roligt att vara i skogen och jobba med hundarna. Just söket gillar B också, det påminner ju lite om jakten i och med att hundarna jobbar lite mer fritt. Fika i skogen är heller aldrig fel! Tack kompisar för en trevlig dag!


När vi kom satte jag igång med dagens middagsmat i form av en paj - modell större och medan den stod i ugnen tog jag hundarna på en runda. B dök in i vårt blivande arbetsrum och började rota bland gamla jakttidningar. Förenat med stor ångest (tror jag) så lyckades han faktiskt rensa ut en del.


Nu är det "bara" ett gäng "måsten" kvar innan kvällen är slut. Måste stryka (har jag några kläder att ta på mig imorgon...), vika tvätt, göra lite föreningsarbete... Puh! Men först: Ett gäng bilder från semestern. Jag har ju utlovat bilder från Fjärilshuset på Haga!


































Förutom fjärilar så sprang det runt ett gäng dvärgvaktlar (ja, fågelarten alltså!) därinne. De minsta ungarna var verkligen pyttesmå...! Och jättesnabba, eller åtminstone för snabba för min nya kamera - se bilden nedan och rörelseoskärpan på de "små rackarna"!!



Honungsätare, förmodligen en släkting till kolibri. Dessa satt bakom glas/nät så det var inte helt lätt att fotografera dem...

En rejäl damm fanns det också, med STORA koikarpar, guldfiskar och någon mer sort som jag har glömt vad den hette. Här ligger våra småttingar hemma i dammen i lä kan jag säga!

2 kommentarer:

Lotta sa...

Det där fjärilshuset kanske kan vara värt ett besök nästa gång jag kommer till storstan. :)

Bibbi sa...

Rekommenderas absolut. Man kan inte vara inne hos fjärilarna så långa stunder åt gången för där inne är det VARMT och fuktigt, men man kan gå ut i rummet bredvid, till fiskdammen ex-vis och hämta andan en stund.