lördag, november 28, 2009

Advent är mörker och kyla...

Så var det en textrad som var i någon av de sånger vi sjöng i skolan vid den här tiden på året. Mörker - ja. Kyla - mjä. Just nu visar termometern på 6,5 plusgrader ute. På ett sätt är det skönt att det inte är kallt, men ur hundlortighetssynpunkt är det inte kul. Planen på klubben börjar bli väldigt... "svampig" på vissa delar... Helt ärligt har jag faktiskt hellre ett par minusgrader än detta slabbiga elände. Det har ju mer eller mindre regnat hela november känns det som så det är ju inte konstigt att det är geggigt både här och där.

Igår kväll började "julracet" med Bs arbetsgivares julmiddag. I år var det inte julbord utan en trerättersmiddag och julshow på Sundspärlan i Helsingborg. Bra mat (faktiskt - det är inte alla ställen som reder ut den mängd som ändå går in på det stället), schysst underhållning. Nu hör väl inte Magnus Bäcklund till mina "idoler" direkt - jag hade faktiskt ingen aning om det som stod i programbladet, nämligen att han debuterade i "Sikta mot stjärnorna" som Tom Jones, och inte Maja Gullstrand heller. John Houdi hade vissa i sällskapet aldrig hört talas om, men en bra magiker med humor är aldrig fel. Och som helhet tycker jag konceptet funkade... Intressant att herrarna i publiken jublade många gånger mer och högre åt Maja än vad damerna gjorde åt Magnus. För övrigt tyckte jag att han sjöng bättre som Tom Jones (japp, det blev ett antal såna låtar) än som "sig själv". Hm.

Det finns fortfarande nån älg som ska has ihjäl, men idag har jaktlaget tydligen älghund tillgänglig så Otto fick stanna hemma. Ha, då ska vi passa på och träna lite lydnad på BK Gräsmattan! Dessutom har jag i uppdrag att hämta ett par byxor som B lämnat in på lagning (det finns gränser för mina kunskaper vid symaskinen) och dammsugaren behöver nog komma fram en sväng... Och sen var nog den dagen så gott som slut?

Inga kommentarer: