lördag, november 21, 2009

Service!!

Igår var det VERKLIGEN tredje gången gillt på en vecka när det gäller min omvårdnad av bilen. (Min chef hävdade att de TVÅ saker jag gjorde i söndags, nog bara fick räknas som EN eftersom de låg så nära i tiden och var så tätt sammanbundna…) Eftersom byte av (vindrute)torkarblad inte ingick i servicen (de flesta människor vill väl göra det själva, har jag märkt) så körde jag in till bildelsfirman som ingår i samma kedja som verkstan och traskade in där på jakt efter just – torkarblad. Stod en stund och stirrade med stigande förvirring ner i listan som skulle tala om vad jag skulle ha till just min bil, innan jag gav upp och gick fram till servicedisken och bad om hjälp. Inga problem, en kille slog in regnr på bilen i datorn och studsade sedan ut till hyllan och plockade fram vad jag behövde till både framruta och bakruta. Samt en flaska spolarvätska som man får på köpet vid köp av just torkarblad. Lagom när detta var klart kommer anställd nr 2 och säger “har du bilen här ute? Då kan han följa med dig ut och byta också”. Sen höll de på och gnabbades lite medan jag betalade och jag trodde ju det låg nån taskig vadslagning i botten eller så – men det slutade med att kille nr 2 följde med ut, plockade loss de gamla torkarbladen, satte dit de nya och önskade en trevlig helg! DET kallar jag service!! OK att jag är tjej men jag KAN byta torkarblad… Fast jag blir ju inte ledsen om nån gör det åt mig!

Idag är vädret riktigt lovande ute, igår sken solen hela dagen för första gången sen jag vet inte när. Jag och en av kollegorna bestämde direkt på morgonen att “idag är det en bra dag – oavsett vad som händer”. Detta blev vårt mantra resten av dagen. Att min dator, t.ex, inte hade någon bra dag lät jag mig inte slås ner av… Jag njöt t.o.m av det som på jobbet annars kan vara ett irritationsmoment nämligen när solen skiner in genom ett fönster och man får den RAKT i ansiktet. “En plats i solen” konstaterade jag bara – och det var ju över på en kvart eller så…

Husse är på jakt utan hund så jag och grabbarna fick lite sovmorgon och så fort jag är klar med disk och åtminstone del av städning blir det ut i det vackra vädret! Det gäller att suga i sig de solstrålar som visar sig så här års. Ska försöka ta årets julkortsbilder också, jag har en “vision” men den behöver jag nog husse-assistans till så vi får se om han hinner komma hem medan det är ljust ute.

Apropå bilder lovade jag ju såna på julmuggarna jag köpte i onsdags.

IMG_0841

Dessutom pysslade jag ju häromhelgen om utekrukorna lite – bort med sommarblommorna och dit med lite mer höst/vinter-betonade växter, inklusive en färdigplanterad kruka som jag inte kunde motstå på ICA...

IMG_0838 IMG_0836 IMG_0837 IMG_0835

För övrigt så håller vår skrivare på att packa ihop totalt verkar det som, vi (jag) tittade på en ny i onsdags och plötsligt nu på morgon fungerade den befintliga bättre än på länge???

Inga kommentarer: