torsdag, juli 29, 2010

irritationsmoment?

Jag börjar störa mig lite på att det verkar vara på väg att utvecklas en kutym att PM för agilitytävlingar kommer ut allt senare på klubbarnas hemsidor? Eftersom jag själv är i allra högsta grad inblandad i såväl lydnad, bruks som agilitytävlingar på vår klubb så vet jag hur (hårt) vi jobbar för att de tävlande ska få information i tid. I lydnaden och brukset är det ju till o med stipulerat i reglerna när deltagarna ska få sin information. I agilityn säger husse-tävlingsledaren att det i TL-kompendiet (och vid utbildning) anges 10 dagar före tävlingsdag. Det börjar det onekligen bli nu, när det gäller nästa helgs tävling...? Arrangören för näst-nästa har i alla fall lagt ut deltagarlistor så man kan kolla att man är anmäld.

Sen återstår att se om jag får nåt sällskap av mina klubbkamrater den tävlingsdagen (om dryga 2 veckor alltså). En har en sjukskriven hund (förhöjda vita blodkroppar = infektion i kroppen och antibiotika), en annan går i skolan på annan ort och ska nog flytta in på internat den helgen... Återstår jag och möjligen en till? Nästa helg funderar vi på att kombinera med husvagnsutflykt, det är visserligen "bara" i andra änden av Skåne men det gäller ju att passa på tillfällena!

Snart drar det ihop sig till jaktsäsong också som sagt, så då är jag ju utan "tävlingshund" på helgerna... Vilket borde betyda mer tid till att jobba på med Lazers grundträning. Man kan ju tycka att det borde finnas hur mycket tid som helst till träning på semestern men eftersom det varit så varmt så har det blivit lite si och så med den saken. Men nu SKA jag sätta ihop ett träningsprogram och följa det! Både för min egen (springandet) och hundarnas del. Och kanske även för husses, så att han är med på hur jag planerar att lägga upp vardagkvällarna när jobbet börjar igen...

Och bara för att jag skrev det här inlägget hittade jag nu PMet för tävlingen ifråga... Dock inte på klubbens egen sida utan hos "agif"... Utlagt igår.

1 kommentar:

Unknown sa...

För husses del är det nog bra ja. Brukar vara enklare så, och så får man en spark i baken att ge sig ut när det känns motigt :)
Vem fasen behöver inte intervaller... Fartlekar är ju bra annars, det kan du ju nästan köra på hundpromenaden också? Husse har kopplen och så springer du fram och tillbaka samma sträcka?