fredag, juli 09, 2010

Tält och trädgård...

Ikväll har jag och klubbkamraten M varit på Bjuvs BK som arrangerar helgens agilitytävling och satt upp tältet åt oss och våra övriga kamrater. Det gick snabbt och lätt men det var nog tur att vi var där redan ikväll, var många fler som var på plats. Vi tror att vi hittade en bra plats med tanke på solens vandring, vi får väl se vad vi tycker imorgon.


Eftersom det är väldigt varmt förlade vi dagens hundpromenad till något senare än normalt dvs efter hundarnas kvällsmat (ja, givetvis med lämplig vila efter utfodringen). Problemet med den typen av manöver är att normalt brukar det ju bli mat efter kvällsrastning/hemkomst från klubben. Alltså tyckte 3 st här hemma att det var matdags igen när vi kom in. Problemet löstes med varsitt tuggben och nu råder viss frid.


Försöker efter bästa förmåga ladda inför morgondagens tävling men det går "så där". Vet inte vem jag försöker lura för jag vet egentligen, av lång erfarenhet, att jag aldrig lyckats "tända till" förrän på startlinjen, i princip bokstavligen, även i min tidigare kanotkarriär. Att hålla på och "ladda" mentalt i flera dagar är inte min grej.

Det börjar hända lite i trädgården igen efter en liten nedgång i blomningarna. Mitt mål är ju att försöka hitta perenner, rosor, klematis osv som avlöser varandra i blomning så att det hela tiden händer något. I år var jag dock lite för brutal mot klematis "The President" när jag beskar den så den blomningen har totalt gått om intet. Kanske kommer den sig senare i höst, får väl hoppas på det. Lite liv i den är det kvar i alla fall.




















Pionen heter "Bowl of Beauty"



Den här gula rosen köpte jag vid förra årets rosfestival på Fredriksdal, årets inföll förra helgen. Tyvärr har jag slarvat bort namnet men jag tror jag ska kunna hitta det igen om jag letar lite. Här i bloggen t.ex.!

Och jag tror, en stund senare, att det är "Western Sun" som blommar.

Inga kommentarer: