torsdag, juli 08, 2010

Träning av kropp o själ?

Nedräkning pågår och jag har EXAKT två arbetsuppgifter (utöver en del såna där ”löpande” uppgifter) kvar att färdigställa innan jag går på semester. Den utbryter alltså efter avslutad arbetsdag imorgon, semestern. Jag har ägnat en del tid den här veckan åt att städa i datorn (pappershögarna på skrivbordet får bli projektet efter semestern, tror jag) och det har varit nog så intressant.

Igår hafsade jag runt på hemvägen från jobbet och gjorde en del ”bra-att-ha”-köp (Apoteket och Clas Ohlson bl.a.), fick mitt reservpar glasögon tillfixade (en glad valp hoppade upp mitt i plytet på mig när jag hade dem på mig och knycklade till de där ”sadlarna” som vilar mot näsan lite), hämtade (och betalade) Hampus specialmat hos veterinären, vände och gick ut från McDonalds där jag var spekulant på en McFlurry när jag tyckte det tog för lång tid i kön…

Väl hemkommen var det dags för promenad med flocken. Rundan är avkortad med hänsyn till 7-månaders Lazer, men tog ändå 10 min mer än normalt att ta sig runt. Jag håller nämligen på med projektet ”lära Lazer att gå i koppel” vilket alltså inte bara betyder gå fint vid sidan kopplad utan även att kunna gå på lite längre koppel utan att kasta sig framåt och dra vilt… Detta är en utmaning, i synnerhet med 2 vuxna hundar i sällskapet. Ja, jag vet. Jag borde verkligen ta mig tid att träna detta med Lazer ENSAM. Lyckligtvis är både Hampus och Otto så pass städade på dessa promenader i närområdet hemma (så länge vi inte möter en annan hund, eller det passerar en katt, eller häst för den delen) att det går ganska bra att ”träna” med Lazer ändå. Lite mental påfrestning är det dock, både för mig och hundarna!

När DET projektet var avklarat kom husse hem, han blev hastigt och mindre lustigt pådyvlad övertidsarbete. Jag för min del hade för avsikt att fortsätta motionera en stycke wachtel, och mig själv, medelst en joggingtur, så husse fick fixa mat åt sig själv. Jag och Otto tog alltså en runda i lite högre tempo än den tidigare, men det gick väldigt seeegt mot i måndags. Benen var inte alls pigga, som min kamrat mialena skulle uttryckt saken. Tiden vid återkomst hemma bevisade också det. OK, nu sprang jag en helt annan sträcka igår än i måndags, bl.a. mer kuperat (det lilla kuperade som finns i vårt lilla hörn av världen), men som sagt – tungt gick det. Sviter av måndagens ”snabbdistans” eller helt enkelt mental utmattning efter uppvärmningspromenaden?

Resten av kvällen ägnade jag åt att dels sortera en massa papper och sätta in i en pärm (välbehövligt, återstår 4 små högar som ska in i ANDRA pärmar, det får bli ikväll) samt dels att träna mer slalomingångar och ”sitt-stanna kvar” med den lilla svarta. Börjar allvarligt fundera på att klicka in honom eftersom jag lär få problem att se om han har rätt position i fria följet och då kan det ju vara bra om någon kan stå vid sidan av och klicka när det är rätt. Tror jag. Sen gäller det att hitta ”någon” också. Det blir ett senare projekt.

Inga kommentarer: