lördag, juli 03, 2010

Mer om bokpaketet, och lite shopping

Som sagt – hur mycket kan man få ner i en grön påse storlek L?! Min hemliga bokvän hade verkligen fixat ett fullspäckat paket!!

IMG_1541

Vi börjar med böckerna. Ingen av dem har jag läst så det var ju klockrent. Roslund&Hellström – Odjuret, visserligen en deckare vilket bokvännen ursäktar sig lite för, men det är helt OK!! Det är framför allt författare som jag inte läst men ändå funderat på (fast jag drar mig för att ge mig på för mig “nya” deckarförfattare eftersom jag försöker ta mig ur deckarträsket lite). David Wroblewski – Berättelsen om Edgar, är den andra boken. Den har inte bokvännen läst själv ens, men tror att den ska passa mig. Jag har inte ens hört talas om författaren vilket antagligen är slarvigt av mig då det enligt baksidestexten är en internationell storsäljare… (Och “en roman för hundälskare” – det är nog som bokvännen tagit fasta på?).

I utfyllnadsmaterialet ingår en tredje liten bok, Kerstin Ekmans Hunden. Jag har läst åtminstone en annan Ekman, men inte denna.

Den “somriga saken” är en egenhändigt ihopsatt CD-skiva med sommarlåtar. Fantastiskt kreativt och jag är imponerad bara av idén. Somrig musik, javisst!

I övrigt fanns det i paketet te (som doftar fantastiskt spännande, jag har inte haft tillfälle att prova det ännu), godis till mig och hundarna, roliga sugrör (dags att göra somriga drinkar), en korsordstidning och korsordspennor!

Mitt i prick och bokvännen har uppenbarligen studerat min blogg noga. Däremot så har jag – så långt – ingen aning om vem denna person är. Får försöka klura ut detta men det blir nog inte så lätt är jag rädd. I vilket fall som helst – tack ännu en gång!!

Det har varit några luckor i blomsterbeståndet här hemma, tomma väggkrukor är inte så kul. Det fixade jag till nu i veckan, införskaffade några hängpelargoner och hänglobelia samt en hängpetunia (som dock var väldigt torr och såg väldigt ledsen ut vid fototillfället, hoppas verkligen den repar sig, det tog ett dygn från inköp till den kom i riktig placering och i den värmen vi har nu var det tydligen lite tufft).

IMG_1545 IMG_1543 IMG_1544

Igår hämtade även B vår nya(re) husvagn. Vi har klurat på detta i något år nu, om det var dags att “byta upp sig” lite. Framför allt ville vi ha en vagn med “riktiga sängar” med tanke på ryggbesvär och slippa hålla på och bädda upp och ner varje dag. Bädda måste man ju förvisso göra ändå men jag tror ni som någon gång varit ute med husvagn av lite äldre modell förstår vad jag menar. Nu ser vi fram mot semestern ännu mer!! Det är kul med nya prylar, som en av mina kollegor uttryckte saken. Om nu en husvagn är en “pryl”?!

I torsdags var det förresten agilityträning på programmet och lite grann lyfte det mig ur energisvackan jag gick ner mig i under onsdagen. Otto gick SÅ bra, vi hade byggt en klass I-bana som C hade letat fram på nätet. Det enda som lämnade lite övrigt att önska var en sväng där balansen “drog” lite mycket så det blev en aning yvigt, men går han så där, då är inte pinnarna långt borta!! Konstaterade återigen att det är meningslöst att köra mer än 2 ggr på samma bana – 3:e gången gillt “kan” Otto banan och börjar slarva, framför allt var det kontaktfälten som inte satt som de skulle då. :-( Nu är det en vecka kvar till tävling och jag blir mer o mer övertygad om att jag måste ta mig i kragen och börja göra det jag gjorde som tävlingskanotist: Föra träningsdagbok! Det känns som att medicinen för Otto är ganska mycket träning, men det hade ju varit bättre att kunna följa upp ordentligt vad det är jag gör och vad det ger för effekter. Bättring anbefalles! Samma sak att ha en ordentlig plan för träningen, då, förr, när det bara var mig själv jag tränade, så var det självklart med ett träningsprogram som följdes till punkt o pricka (nästan i alla fall). Värt att fundera på eller kanske ännu bättre – göra något åt…

3 kommentarer:

Anonym sa...

Vilken rolig grej. Hur hamnar man i ett sådant sällskap att kan får göra såna roliga paket? När kommer ni till Piteå och hälsar på?
Kram Nina.

Unknown sa...

Kul paket!

Jag har fler Roslund & Hellström ifall du skulle vilja fortsätta med dem...

Bibbi sa...

Nina: man håller koll på "en-bok-om-dagen" (se länk i min lista till höger). Jag jobbar på det där med Piteå, men det blir inte i år - vi ska till "Bergslagsveckan" och hälsa på Lazers mamma...

mialena: Vi får se när jag läst den första. Jag skulle ju inte börja på fler deckarserier...