måndag, mars 26, 2007

Heureka!

Sommartid = ljusare kvällar = mer hundträningstid!

Idag när jag kom hem var B i full färd med att minska ner en buske - dvs gräva upp lite rötter osv. Jag tror att den heter Rosenkvitten, busken ifråga, och den är rätt fin när den blommar, så det är synd att ta bort den helt, kom vi fram till. Dock har den en tendens att breda ut sig över grindhålet, inte så lyckat precis. Jag fick alltså rycka ut som assistent för att samla ihop pinnar och rötter, kratta jord m.m. Rätt lagom syssla så där direkt efter jobbet, eftersom det var ett härligt vårväder!

När vi ändå var ute passade vi på att träna hundarna lite också. Otto fick apportera lite (återigen ser jag skillnaden i mitt och Bs sätt att tänka hundträning...) och det fick även Hampus. Denna gång med husse som "tävlingsledare" och se - nu kom tjuvstartstendenserna fram igen?! Det kanske inte ÄR så hopplöst ändå... På torsdag är det årets första månadstävling på BK så då blir det lite "allvar". Passade på och körde lite skiften "sitt-ligg" också. Är inte riktigt fullt nöjd med tempot där egentligen, men eftersom det har varit andra, allvarligare (i mitt tycke) problem tidigare, som framdrift och totalt uteblivna skiften ("jag ligger matte, jag ligger") så kan jag - just nu - leva med att det är ett extra litet "halvsteg" upp respektive ner. Detta ska vi dock jobba på att få bort också.

Kvällens avbockning på "att-göra-listan" ska jag ta tag i nu: Strykning... Jag har försökt rationalisera bort alla kläder som "kräver" strykning ur garderoben men inte lyckats helt och fullt. Och ibland vid festligare tillfällen har ju B skjorta på sig... Lagom att kombinera detta med CSI på TV - och det börjar NU!

1 kommentar:

Anonym sa...

Mmmm...visst är det härligt med våren! Fantastisk att jag har "semester" nu! ;)

I Göteborg var det säker tuppåt en 20 grader i solen idag!

www.nogg.se/jeanetteborgh