onsdag, mars 14, 2007

Nya skor

Jag hade ju en vag aning om att det nog var hög tid att byta ut mina gamla löparskor. I söndags insåg jag att detta var ett mer akut behov än jag nog velat inse... Bra skor när man springer, är ett måste. Detta har jag vetat i... närmare 20 år nu...

Sagt och gjort. Lika bra att ta den berömda tjuren vid hornen och ta tag i problemet direkt.

På tisdagar har vår "husveterinär" drop-in på kvällstid. Hampus fyller 7 år idag så det är dags för vaccination. Jag vet att det råder delade meningar om hur ofta man ska vaccinera hunden, men jag gör det årligen. "Stor" spruta vartannat år och "liten" de andra... Vad har nu detta med mina skor att göra? Jo, ska man nu ändå ut på "enklare ärenden" en tisdagkväll, så är det lika bra att göra flera enklare ärenden. Alltså - veterinären först, stora shoppingcentret sedan.

B såg något förvirrad ut och menade att det finns ju en sportaffär i Ä, där vi har veterinären. Jovisst - men den stänger säkerligen kl. 18. Och sannolikheten att jag skulle hinna dit och prova skor innan dess var i stort sett noll.

Hampus var inte alls förtjust i att gå till doktorn den här gången. Möjligen finns det en koppling till att senaste gången han var där, var när vi tog bort stygnen efter kastreringen - och lät Simba somna in... En vaccination går ju i alla fall snabbt och lätt, och så fick veterinären lyssna lite extra på hjärtat också eftersom husse häromdagen tyckte att "Hampus bäftar (skånska för flämta, andas häftigt) så mycket på promenaden". Nu ska man ha klart för sig att vi pratar om en hund som alltid flämtar - även i sömnen... Inget fel på hjärtat vad veterinären kunde höra i alla fall, snarare tvärtom, det lät alldeles utmärkt. Med tanke på att lille Hampe-stampe i alla fall fyller 7 år nu som sagt, så är det kanske dags att börja hålla lite koll på "allmäntillståndet" någon gång om året.

Vidare in till det stora köpcentret. Jag hade gjort en liten marknadsundersökning på nätet på eftermiddagen så jag visste ganska väl vart jag skulle och vad jag ville ha. Traskade alltså in på en av de 3 stora kedjorna som finns i köpcentret, plockade ner en sko från hyllan, hittade en expedit som fick hämta 2 "hela" par åt mig i 2 olika storlekar. Provade dessa... fick under tiden frågan av expediten om jag sprungit i detta märket förut. "Jo, i ca 15 år" var mitt snabba svar. Att jag väl haft ett uppehåll på 7-8 år under den tiden är en annan historia... Då insåg nog den rätt unga killen att jag var "tant" i de här sammanhangen. Jag tror som sagt att jag provade ut mitt första par "riktiga" löparskor för ca 20 år sen, dvs sprang på löpband osv. Om jag inte missminner mig så gjorde jag dock ett kort byte av skomärke någon gång på 90-talet, men nu tillbaka till ursprunget alltså. Ikväll blir det invigning...

1 kommentar:

Anonym sa...

Jo, vaccinationer brukar gå snabbt och lätt, trodde jag, ända tills Karlssons ettårsvaccination. Han tjöt som en stucken gris, högg vilt omkring sig och försökte riva mottagningen. Både jag och vet var lika chockade!

Lycka till med nya skorna.