måndag, mars 26, 2007

Vilken resa!

Igår var i alla fall Otto återställd från hältan. Pust! Man blir ju lite rädd i de där lägena... Det har väl hänt någon enstaka gång tidigare att någon hund blivit tillfälligt blockhalt, men det här kändes lite extremt.

Förmiddagen tillbringade jag i Hlm på HU-distriktets årsmöte. Ett snabbt och lätt avklarat möte. Den "största" punkten var väl nya/uppdaterade regler för U-DM men inte ens dessa väckte någon debatt. Som vanligt har väl detta ett visst samband med vilka personer som var närvarande som ombud. Eller så var det ett ovanligt väl formulerat och genomtänkt förslag? (Gissa vem som har varit inkopplad som "språkkonsult"?)

På eftermiddagen blev det en promenad i vårsolen och sen tog jag ett tag med kirskålen... Har nog förhoppningsvis i alla fall gett den på nöten lite grann! Nästa projekt är att ge sig på brännässlorna vid hallonbusken, dessa har jag jobbat med i ett par år nu och haft en viss framgång med att mota dem. Egentligen ska man ju ut och plocka brännässlor nu och göra nässelsoppa... Sånt sysslade min mormor med så det måste vara extrema vuxenpoäng?!

B skulle landa kl. 17. Strax före avgångstid ringde han och meddelade att det såg ut som att avgången skulle ske på tid. Tydligen hade det strax därefter börjat strula till sig... Så när jag kom ut på flygplatsen var det "estimated 17.20". 17.15 kom nya bud. "Landningsbanan är blockerad, vi återkommer med mer information 17.45" Informationen då, var att planet omdirigerats till Malmö (Sturup) och skulle landa där om 5 minuter. Detta hade de då förmodligen vetat i ca 15 minuter, så varför man var tvungen att "hålla" på informationen är mer än jag begriper... Avresande fick bussas till Malmö. Vi som väntade resenärer från Sthlm fick ingen information alls - förrän en lätt upprörd herre stegade fram till SAS info-disk och frågade vad som skulle hända med de ankommande... Jo, de skulle ju förståss bussas upp från Malmö, ankomst tidigast 19.30. Hej och hå. Jag körde hem igen, efter telefonkontakt med B. Enligt uppgift skulle det komma en buss "om en halvtimme" hade de fått veta. Vid 18.30 skickade jag ett SMS - "har det kommit någon buss". Svaret var - nej... Strax före 19 kom de iväg från Sturup, vilket betydde ankomst Ählm en timme senare. Lagom kul resa - både för de ankommande och de som skulle flyga iväg. Hörde en hel del som hade anslutningar i Sthlm som "sket sig" pga detta. Vad som hade hänt? Jo det var ett mindre "sportflygplan" som hade buklandat och därmed blockerade landningsbanan totalt. Pust, suck och stön. Det blev en något rörig kväll.

Fick i alla fall 2 saker avbockade på "att göra-listan": kirskålsbekämpning och ett mindre syslöjdsprojekt. B har en skyddsklädsel till baksätet i bilen, på vilken jag skulle sy på lite band för att det ska sitta bättre. Lagom att fixa medan man väntade på besked om ankommande "flygbuss"...

1 kommentar:

Anonym sa...

Att plocka nässlor och koka soppa är helt klart vuxenpoäng. Om man dessutom ÄTER soppan, ja dååå är man gammal... ;-)