onsdag, mars 21, 2007

Så mycket att skriva, så lite tid…


Dagarna rasslar iväg och jag hinner knappt med…!
I helgen var det den stora internationella hundutställningen i Malmö. Eftersom det var freestyletävling också så hade jag planerat en tur till Malmö under lördagen för att kika lite på detta arrangemang. I fredags kväll ringde en klubbkamrat från HU-klubben, S. Hennes ”moraliska stöd” till första utställningen = på lördagen, hade fått förhinder, kunde jag möjligen tänka mig att följa med istället…? Tja, eftersom jag ändå planerat en tur till Malmö, så visst.

Blev alltså hämtad tidigt lördag morgon för transport till Malmö. Så långt allt väl. När vi svängde in på parkeringen vid Malmömässan kommenterade jag något om att ”jaha, då är det bara fram med vaccinationsintyget så vi kommer igenom veterinärbesiktningen”. Det blev bara tyst i förarsätet. Och sedan kom det: ”Det har jag glömt…”

Febril aktivitet utbröt. Ett tappert försök att få en kompis att åka hem till S och leta upp papprena och kasta sig i bilen till Malmö, gick om intet. Det var alltså inte så mycket att välja på – bara att lämna hunden i bilen och gå in själva och titta. Tur att det inte var mitt i sommaren och sol och riktigt varmt, för då hade ju inte det varit en lösning. Nu sken visserligen solen men det var hyfsat svalt och blåste, så vid kontroll kunde vi konstatera att det inte var särskilt varmt i bilen. Man lär av sina misstag, brukar det ju heta.

4 timmar var vad vi klarade, då hade vi tittat på rasen S har, junior handling, freestyle, agility och en del av försäljningsstånden… Pust!

Är det förresten vuxenpoäng på att köpa en Loka Citron när man är törstig vid ett sånt här tillfälle…?!

Resten av lördagen gick åt till egna hundar – gemensam promenad med husse vilket inte händer SÅ ofta, tyvärr (vi är rätt ofta på olika aktiviteter) - och… ja, ärligt talat somnade jag framför tvn rätt tidigt på kvällen.

Söndagen var en riktig aprilvädersdag.

Vi började med ösregn och bestämde oss därför för en tur till Bauhaus och Ikea. Lite trädgårdsarbete och framför allt ”papperssortering” var planen. När vi var på väg så ringde Bs mobil. En kund som hade problem, förstås. Nackdelen med att leva ihop med en hantverkare! Hursomhelst, kunden fick vänta. Ikea, Bauhaus, Ica Maxi – och sen hem. Vid det här laget hade faktiskt solen kikat fram. Så när vi kom hem stack B till kunden som höll på att få översvämning, själv tog jag båda hundarna och körde till skogs för en promenad. Lagom när jag kommit en liten bit på rundan, kom hagelskuren modell rejälare. Den höll dessutom i sig nästan hela promenaden… Jag var i och för sig ganska glad att nederbörden var i fast form, för om det varit som regn, hade jag varit genomblöt redan efter 10 minuter!

När jag kom hem igen, och B också, så hade faktiskt vädret bättrat sig lite igen. Även om det blåste rejält, så vi tog tag i projektet ”hundsäkra rabatter”. Odlingarna har varit tillfälligt inramade av kompostgaller en längre tid – nu satte vi upp ”riktiga” staket. Låter man lite klängväxter slingra där så kan det nog bli riktigt snyggt.

Nästa övning var att sortera papper och tidningar… En välbehövlig genomgång faktiskt. Det gamla till ”arkivet” dvs in i bokhyllan i sovrummet (det börjar bli dags att rensa där med, så det blir väl något att ta tag i en annan ”regnig dag”).

Husligheten fortsatte under måndagskvällen. Tydligen är det dock en trend just nu att mina hundpromenader ska företas i hagel… Kanske därav att det blir lite si och så med träningen?!

Ägnade stor del av måndagskvällen åt att skapa några käcka blomsterarrangemang (se bild) samt så fröer och ta sticklingar. Ibland slår husligheten till, som sagt. Sådde lite smörgåskrasse också – det är ju kul att se när det växer!

Tisdagen tillbringade jag på ett arbetsrelaterat möte i Danmark, strax utanför Köpenhamn. Eftersom jag skulle vidare på ett möte på BK på kvällen så fick jag OK av chefen att köra bil själv… Detta blev min första tur över Öresundsbron, ja som chaufför alltså. Jag har ju åkt över både i bil och med tåg tidigare. Men när man bor i nordvästra Skåne så är ju egentligen den ”naturliga” vägen till Danmark fortfarande Helsingborg-Helsingör.

Direkt från jobbmötet vidare till spårtävlingsmöte på BK. Fick ju ”krypa till korset” och anmäla mig som frivillig spårläggare till ett spår, åtminstone den ena av de 2 tävlingar som är på G nu under april. Det enda ”problemet” är att jag inte ens vet i vilken del av kommunen som spårmarkerna ligger! Har dock blivit lovad att detta ska visas för mig, och sen är tydligen just ”mitt” spår bra på det viset att det är omgivet av väg, så det är ingen risk att korsa någon annans spår eller liknande. Känns ju lite skönt när man ska ut på ”nya” marker som tävlingsspårläggare. Det är lite si och så med tiden för att hinna gå det också men det ska nog lösa sig. Nu blir det ju sommartid till helgen också så då ökar ju möjligheterna att göra saker på kvällarna.

Har även gått igenom anmälningarna till den unghundskurs jag planerat på HU-klubben under våren. Konstaterade att jag har 2 anmälda, 1 som ”ska återkomma” samt 1 som i helgen på utställningen sa ”jag ringer dig”. Summa summarum max 4 st… vi har en gräns på 5 för att kurser ska starta. Ska ta ett snack med S som ska hålla en ”liknande” kurs, som inte heller är full, om vi kan slå ihop grupperna till en lite större istället. Förutom faktumet med få anmälningar så börjar det dyka upp en hel del grejor med jobbet som stökar till det på måndagkvällarna och jag har ju ingen lust att hålla kurs långt in i juli… Hoppas att detta går att lösa så det funkar för alla inblandade (jag vet att det är EN person som skulle gått båda kurserna, men det fixar sig nog…).
Ikväll är det dags för tävlingslydnadskurs igen. Kanske hinner jag träna lite själv den här gången??

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hehe, JAG vet var Söderåsen har sina spårmarker! Ska jag komma och visa dig? ;-) Nä, skämt åsido, sååå bra hittar jag inte men om det inte ändrat sig sedan jag var där sist så är ägarna till (åtminstone en del av) markerna också ägare till Izas kullsyster.

Anonym sa...

Du har blivit utmanad, kolla min blogg!knqtyz

Anonym sa...

Hm, var inte meningen att "word verification" skulle hamna i kommentaren...