torsdag, mars 29, 2007

Utmanad igen

Ja, ja… jag blev ju utmanad av Lotta för en vecka sen… Ska genast ta tag i detta!

Regler: Varje spelare börjar med att skriva sex underliga/egendomliga saker om sig själv. Bloggare som blir “tagna” ska skriva sex saker om sig själv i sin blogg och samtidigt ange reglerna för spelet. Till slut väljer bloggaren sex nya bloggare och gör en lista av deras namn. Efter det är gjort skriver han eller hon en kommentar i deras bloggar för att låta dem veta att de har blivit “tagna” och att de ska läsa ens egen blogg för mer information.

Jag vet ärligt talat inte om jag kan få ihop 6 bloggande vänner, men jag gör ett försök...

Här är mina konstiga "vanor"...

1. Jag kan köra datormus med båda händerna.
Ja, inte på samma gång alltså. Men jag är nästan lika bra på att ”musa” med vänster hand som med höger (jag är alltså högerhänt egentligen). Rätt bra rent ergonomiskt att kunna skifta hand. Just nu blir det av praktiska skäl mycket ”vänster på jobbet, höger hemma” – främst beroende på hur utrustningen är placerad. Anledningen till att jag en gång för ”hundra år sen” lärde mig att använda vänster handen var när jag skulle klicka mig fram i en lista och samtidigt bocka av uppgifter på en papperslista. Det var hopplöst att göra allt med höger hand…

2. Jag är hyfsat bra på att veta var i landet olika postnummer och riktnummer hör hemma.
Också detta en gammal ”yrkesskada”. Har man jobbat i 8 år med (bland annat) medlemsregister, så sitter det hyfsat väl… Åtminstone ungefär vilken del av landet… och åtminstone i de delar av landet där vi hade föreningar=medlemmar.

3. Lånar denna av Lotta: Jag suger i mig dialekter som en svamp.
Jag har också hört att detta är ett tecken på gott ”språköra” och jag hade onekligen bra betyg i språk i skolan. Detta verkar dock inte riktigt fungera när det gäller skånskan. Förr kunde jag umgås med människor i en vecka och sen låta som om jag kom från Dalarna eller Östergötland, men skånskan har inte bitit sig fast. Möjligen ligger den för långt ifrån min ”stockholmska”. Nej, jag säger inte reker, såna som man eter. Är faktiskt uppväxt i en norrortskommun, inte på söder… Börjar dock emellanåt att betona saker skånskt?! Och har tagit till mig en del skånska ord och uttryck. Mögigt, t.ex… det är ett bra ord!

4. Jag har en dold passion när det gäller handarbete.
Den har dock inte fått utlopp på rätt många år nu… men jag tycker faktiskt det är himla kul att sticka, virka och brodera…! Möjligtvis är det så att jag numer ersätter behovet av att ”göra något med händerna” med trädgårdsarbete, åtminstone under det varmare halvåret? Frågan är vad B säger om jag tar upp detta intresse, han lär väl tro att jag är helt galen? Är det ”vuxenpoäng” på sånt här, förresten?

5. Jag är hobbypedant.
Detta är dessvärre en åkomma som inte är helt lätt att kombinera med 2 (eller flera) hundar och ett litet hus med begränsade förvaringsutrymmen. Men varje vecka när veckostädningen är avklarad, njuter jag verkligen. I fem minuter eller så, dvs till dess att det kommer in en lortig hund i huset… Detta bidrar också till att jag är väldigt mycket för att det ska vara "praktiskt" när det gäller möbler, mattor osv. Och så gillar jag bokhyllor med dörrar - mindre dammsamlande...

6. Jag ”kan själv”…
Detta har sina sidor. Visst kan det ibland vara bra att kunna lösa enklare datatekniska problem t.ex. på jobbet. Å andra sidan tar det inte så lång stund förrän kollegorna märker sånt och så är man plötsligt ”IT-support light”. Det är heller inte alltid så strategiskt att ta saker o ting i egna händer i hemmet. Det brukar vara bra att, i vissa lägen, ha någon form av förankringsprocess. Nu är vi dock 2 med samma ”defekt” så det brukar jämna ut sig på ett eller annat vis. Och än så länge har jag inte gjort några större investeringar eller ändringar i hemmet, utan att ha pratat om saken först.

Då ska vi se. Jag skickar utmaningen vidare till: Nina, Nettan, Lime, Magda, Jonna (ingen blogg men en hemsida - nånstans kan det väl kanske bli ett svar...), Ia (inte heller nån blogg men väl en hemsida med dagbok...). Titta - jag fick ihop 6 st!!!

Ikväll är det dags för årets första månadstävling på BK. Nu får vi se om träningen har gett någon effekt över huvudtaget. Den senaste tiden har det ju faktiskt känts riktigt lovande. Vi får väl se om jag är lika positiv senare ikväll.

1 kommentar:

Anonym sa...

Haha, nummer 2 och 4 är ju klockrena på mig också. Åkomma 2 av ungefär samma anledning som du, medlemsregister...

Nummer 4 är inte ens hemlig, jag stickar så fort jag sätter mig framför TV:n och har så gjort sedan 1983 typ. ;-)