onsdag, oktober 24, 2007

Golvläggarens dotter...

Låter som titeln på någon obskyr film eller möjligtvis en bok??

Min pappa har större delen av sitt arbetsliv varit golvläggare. Som de flesta hantverkare (och kanske även oss andra) tenderar han alltså att notera sådant som han jobbar med dvs vid kvartssamtalen i skolan var han väldigt intresserad av hur golven såg ut, t.ex! Till viss del har ju detta "smittat" så ja, även jag har ett lätt överdrivet intresse för golv. (Och hur går det ihop med den gräsliga schackmönstrade plastmattan, undrar den minnesgode läsaren... nej, det går inte ihop alls...)

För någon vecka sedan gjordes det en kraftsamling av städpersonalen på jobbet avseende golven på våra toaletter. Dessa är nu skinande blanka och fina. Någon form av plast- eller linoleum är det, jag vågar inte säga säkert (pappa hade kunnat, men han bor ju inte ens i den här delen av landet). Det man dock INTE har åtgärdat är golven UTANFÖR toaletterna och i korridorerna. Dessa är lika "sunkiga" som innan... Suck...

Vad gäller golvet hemma (ja, det berördes när vi köpte ny soffa nån gång i somras) så ingår det i en "större plan". Tills den har tagit bättre form är det ingen som helst idé att ta upp några diskussioner om att göra något åt eländet. Bara att hoppas att pusselbitarna faller på plats för det större projektet. Jag återkommer med mer info om detta när (om) det klarnar.

Inga kommentarer: