lördag, oktober 20, 2007

Kallare och kallare

Nu på morgonen visade termometern nästan -4 grader. Och då sitter givaren rätt nära husväggen så det var säkerligen kallare "på riktigt". Det är bara att inse att vi går mot den kalla och mörka årstiden med stormsteg.

I onsdags stod delar av min avdelning på jobbet som "delvärd" för ett studiebesök från ett av våra grannlän. Jag tror att vår del blev lyckad, besökarna verkade i alla fall nöjda. Det var riktigt kul att pyssla lite med att boka lokaler, mat och sånt "fix" igen. Kvällen fick vara lugn med tanke på att försöka bli frisk...

I torsdags var det i alla fall dags för hundträning igen. Jag har nu bestämt mig för att jag ska INTE ut och tävla igen förrän jag känner att rutan sitter på träning. Dvs han ska springa rakt in i rutan på första försöket... Man har ju bara en chans på tävling! Tog fram en mindre "target" den här gången och ibland undrar jag hur blåst min lille hund är egentligen... (ja - det är säkert mitt fel egentligen, jag vet) Första försöket gick inte alls. Inte andra heller. Sen visade jag targeten (ett plastlock till ett juicepaket...) som låg i mitten av rutan. Jodå, då apporterade han glatt det! Efter detta så tog jag bort targeten helt. Och minsann - nu sprang han. Varje gång. Körde från olika håll och in i rutan och minsann - det höll i sig. Gick lite fritt följ emellan och övade högersvängar och korta raksträckor samt språng marsch (gick riktigt hyggligt) och provade igen. Jajamensan! Har kommit på några signaler som jag ska försöka utnyttja - peka på samma sätt som man gör i söket (ok, nu kör vi ju inte sök, men det här med att inte stå och "hänga" över hunden kanske kan hjälpa) och ta lite i halsbandet och "trigga" honom lite. Om ni förstår hur jag menar, ni som är hundmänniskor...? Körde även ett par lägganden under gång, det gick bra men jag har ju min huvudvridning...

Igår var det dags för besök hos kiropraktorn igen. Fortfarande finns det lite småskräp kvar i ryggen men nu sitter det mest högre upp... Ytterligare ett besök inbokat om drygt 1½ månad. Bättre att hålla efter eländet!

På vägen hem igår skulle jag köpa lite rosor hade jag tänkt mig och plantera i den nyanlaggda rabatten. Det hade inte butiken (specialiserad på just rosor) tänkt sig... Där pågick nämligen gallring av 2 stora träd så största delen av plantskolan var avstängd. Hm. Får väl åka dit nu under helgen istället.

Inga kommentarer: