tisdag, oktober 02, 2007

Kurs och jaktpremiär

Ibland undrar jag om jag är riktigt frisk. Jobba hela dagarna och hålla kurs på kvällarna?!

Igår hade jag och H kursstart på BK. Allmänlydnad. Det kan nog bli en intressant kurs med en hel del olika ekipage. De flesta hundarna var hyfsat unga men några var lite äldre och ett par var omplaceringar. Första gången blir det ju mycket teorisnack och inte så mycket "praktiska" övningar men lite grann hann vi kika på hundarna också. Det är en stor grupp, totalt 16 deltagare, så vi ska testa en "ny variant". H startar kl. 17 med 6 av deltagarna och kör då praktik dvs "ute med hund" i en timme ungefär. Kl. 18.15 kommer resten av gruppen (och jag) och vi kör teorin gemensamt. När den är klar, för "grupp 1" gå hem och så kör vi praktiska övningar med resten av gänget när vi är 2 instruktörer på plats. Ska bli intressant att se hur detta kommer funka.

Igår var det ju dessutom "hundsläppspremiär" jaktmässigt. B hade alltså semester och körde till skogs med Otto och Hampus. Framför allt var det ju lite spännande att se hur Otto skulle fungera. Jag umgicks ganska länge med vissa planer på att ta ledigt jag också men så kom det ett viktigt jobbmöte "i vägen" så jag fick nöja mig med husses vittnesmål. "Lillebror" hade drivit bra i ca 5 minuter vid 3 tillfällen. På en så pass ung hund tycker jag inte man ska sträva efter längre drevtider - det ser jag bara som en risk för framtiden att dreven blir FÖR långa. Wachteln ska vara en kortdrivare.

Jag fick alltså köra till BK utan hund - vilket kändes lite ovanligt. Ikväll är det nybörjaragility på HU och då får Hampe nog följa med. Vi måste ju träna rutan!!

På onsdag (imorgon) har jag tänkt mig att börja springa igen. Idag har jag för första gången på över en månad vågat ta på mig ett par skor med mer än 1 cm klack...

2 kommentarer:

Anonym sa...

Wow, high heels?! Eller nå't... Vilka framsteg. :)

Bibbi sa...

Nåja, "high heels" var väl att ta i... Men eftersom de flesta av mina "jobbskor" har mer eller mindre klack (ett par cm till ca 7 cm) och jag i stort sett bara äger ETT par "lågklackade" skor så öppnas nu åter möjligheten till lite variation. På fritiden harvar jag gärna runt i gröna byxor och kängor men på jobbet - tja, det ligger nåt i det där med att "kläderna gör mannen" (eller kvinnan i det här fallet)