tisdag, oktober 23, 2007

Logistikproblem och organiserat kaos

Idag körde det ihop sig lite kan man säga.

Jag var i Växjö av arbetsmässiga skäl hela dagen. Så långt inga större bekymmer. Det lite komplicerade var att kl. 17 skulle vi ha tävlingsmöte på BK inför lydnads- och appelltävlingen om knappt 3 veckor. Jag hade sagt att jag skulle "försöka" komma och det lyckades - genom att jag körde direkt från jobbet. Planen var sedan - i min värld - att B skulle ha med sig hundarna (och en väska med mina "hundkläder") till BK eftersom han håller kurs där på tisdagar, och så skulle jag köra vidare till HU-klubben och hålla kurs där.

Redan imorse hummade dock B lite om att "jamen tänk om det går åt h-e på jobbet" - det projekt de håller på med gick nämligen dåligt redan igår. Och fram på dagen fick jag ett telefonsamtal - "Det här går åt h-e, jag kommer inte hinna hem". Jahapp... Vad göra...? Tja, jag räknade snabbt på fingrarna och konstaterade att om jag är på BK i 45 minuter så hinner jag köra hem, släppa ut hundarna ur hundgården, kasta på mig andra kläder och köra till HU så jag är där lagom till kursstart.

På vägen från jobbet till BK kom första samtalet från en kursdeltagare: Ingen barnvakt, kan inte komma. Nähä, OK, inte mycket att göra.

Mötet på BK blev lite lagom rörigt men så brukar det ju vara med tävlingsmöten. Vi hade en vansinnig massa anmälningar i appellklass, både spår och sök, så det blev till att lotta. Jag tror det blev 17 reserver till slut - och 19 ordinarie. Pust... Och jag ska vara biträdande tävlingsledare. Hur gick det till?! (Jo jag vet, förmodligen sa jag "javisst" när någon frågade om jag kunde tänka mig att...) Naturligtvis höll inte min tidsplan utan jag körde därifrån efter ganska exakt en timme, dvs kl. 18. Kursen börjar kl. 18.30 och då ska man komma ihåg att jag har 20 min körning från BK och hem och sedan 12 minuter hemifrån till HU... En ekvation som inte riktigt gick ihop - så jag hade redan skickat ett SMS till A som jag håller kursen tillsammans med att "jag kommer så fort jag kan, det har kört ihop sig lite"...

På hemvägen ringde mobilen igen. Mamma till nästa kursdeltagare: J kommer inte, h*n är sjuk. Inte mycket att göra åt det heller.

Nu ringde jag A och förklarade läget - och denna PÄRLA tog hand om resterande kursare själv! Tack för det!

Jag hem och släppte ut 2 ytterst irriterade hundar ur hundgården. De som säger att hundar inte har tidsbegrepp har inte träffat våra. Kommer man hem mitt på dagen dvs tidigare än normalt, då är det knäpptyst i hundgården - smyger man kan man se att de ligger och sover i godan ro! Vid normal tid så sitter de uppenbarligen och väntar för då blir det ett himla liv när man kliver ur bilen... Och är man sen, som jag alltså var idag - då klagar grannarna...

Nu är i alla fall hundstackarna motionerade och ett visst lugn har spritt sig. När B kommer hem är fortfarande okänt - de måste bli klara idag...

Avslutningsvis kan jag konstatera att nu när jag äntligen tagit mig igenom antibiotikakuren och (förhoppningsvis) är frisk från urinvägsinfektionen - så har höstförkylningen slagit till. Jag tror jag blir knäpp snart om jag inte får vara friskt...! När jag gick på kanotgymnasiet för "hundra år sen" var där en annan tjej som var sjuk nästan mer än hon var frisk. En riktigt stor talang som verkligen fick slita i motvind för att komma dit hon så småningom gjorde. Alla som någon gång sysslat med idrott på lite högre nivå vet hur mycket som "bryts ner" varje gång man blir sjuk...

3 kommentarer:

Anonym sa...

17 reserver på en appelltävling?! Och 19 ordinarie? What...

Bibbi sa...

Japp, 36 anmälningar till en appell. Vi är lika förvånade vi. Dock har bortlottningsstatistiken i distriktet under året tytt på att det möjligen är en "generationsväxling" på gång (dvs det är inte riktigt lika många bortlottade i de högre klasserna "som vanligt") och det här är möjligen ett tecken på att detta stämmer?!

Anonym sa...

Hej Bibbi, jag följer dina bryderier, ofta med ett leende på läpparna, men jag tycker synd om dig som är förkyld just nu.
Gudrun med Igor o Jizza i Tyresö