söndag, oktober 21, 2007

Höst, höst...


Idag blev det en riktigt vacker höstdag. Det såg mulet och trist ut imorse men har så här långt utvecklats till det bättre.

Vi har legat i rejält här - jag har sorterat papper på längden och tvären (det är ju snart dags att betala räkningar igen så det var lika bra att ta ett ryck i högarna), B har röjt i trädgården - väck med alla sommarblommor som vissnade nu när frosten kom... Jag ska fylla på krukor o urnor med lite frosttåliga växter tänkte jag - när jag nu ska hinna köpa dessa??

Eftersom vi (främst jag) en längre tid spanat på ett nytt soffbord övertygade jag idag B om att vi skulle köra iväg och titta på detta. Dessvärre öppnade inte butiken förrän kl. 11... Men sagt och gjort, nu står det ett platt paket här hemma (dock inte från varuhuset som börjar på I och slutar på A). B stack sen iväg på en jakttur och vi ska försöka bygga ihop bordet när han kommer hem igen. Dvs han bygger, jag agerar handräckning. Man har väl lärt sig ett o annat...

Telia Digital-TV har vi roat oss med att installera också. Verkar funka bra så nu ska vi nog säga upp det gamla avtalet med Canal Digital. Parabolen är ju inte direkt en skönhet i trädgården om man säger så!


Jag och Hampe tog en tur till skogs nu på eftermiddagen eftersom husse och lillebror ändå var iväg på sitt håll. Jag la ett kort spår, ganska rakt, med 5 pinnar, åt Hampe. Sen gick vi den vanliga rundan på 45-50 minuter och sen fick han ta spåret. Första apporten LETADE han verkligen efter men var inte uthållig nog. Nr 2 nosade han på, klick och bra och "ta den, ta den" - vilket han också gjorde. Nr 3 inte lika tydlig markering men han tog i den också efter viss uppmuntran. Nr 4 tydlig markering - även här krävdes "röststöd" för att han skulle apportera. Och så nr 5 då. Min lilla ängel - där var det precis som att polletten ramlat ner, "jaja, jag bär väl pinnj-eln då så blir kärringen nöjd"... HURRA!!! Matte jublar och Hampus fattar inte mycket. Frågan är om man verkligen ska ge sig på att, till våren, starta en 8 år gammal hund i appellklass? Tja, den som lever får se.

Kvar på dagsprogrammet står nu lite av varje - vi har ju en plan på ommöblering här hemma t.ex. Det är även lite smått o gott pappersarbete som behöver tas om hand. Pust. Inte ett enda mail (av icke-spam-karaktär) har det kommit det senaste dygnet. Är inte riktigt säker på om det är bra eller dåligt. Kanske har jag inga vänner kvar?!

Apropå vänner så vet jag att det är många här och läser som aldrig lämnar kommentarer - det är nämligen flera som säger att det inte går, man måste vara registrerad som medlem. Jag vill härmed lämna en liten instruktion: Ni som inte är medlemmar, klicka i "Other" eller "Anonymous" så går det utmärkt att skriva kommentarer utan att vara blogspot-medlem! Man måste bara tala om vilken "sort" man är!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Kan jag debutera med en 7,5-åring i agility så kan du och Hampus debutera i appellen! :-)

Vet inte hur ni har det med telefonledningarna. Brukar ni ofta ha avbrott vid åska och andra oväder? Tänk i så fall på att ni då inte heller har någon TV om ni har det via bredbandet. Ett litet tips bara.

Bibbi sa...

OK, vi tränar och så får vi se hur det går...

Vi har nedgrävda telefonledningar så vi brukar (peppar, peppar) klara oss vid oväder. Där har faktiskt parabolen en baksida också - vid kraftigt regn, snö eller extrem blåst så brukar den slutat fungera...