tisdag, oktober 02, 2007

Kurs och träning

Tänk att det var så här pass roligt att hålla agilitykurs! Har sagt åt B att jag får nog ta och hänga på och hålla ag-kurs med honom nästa termin, så kan jag få gå ag-instruktörsutbildning sen...? Är jag knäpp eller?!

Vår lilla grupp är jätteduktiga! En av hundarna är ju lite tränad tidigare men det betyder inte att allt är superenkelt för det. En annan verkar vara en naturbegåvning, kommer den hunden bara på att "jaha, var det SÅ HÄR ni menade" så går det lätt som en plätt (konsten där är att förmedla det där "vi menar").

Passade också på att ge Hampus ett lydnadspass - fritt följ, läggande under gång, inkallning med ställande och "rutan". Alltså ungefär första halvan av en lydnadstvåa. Det mesta gick bra - utom rutan, som vanligt höll jag på att skriva. Första försöket är väldigt... svårt att få att "stämma". När sen Hampe kommer på att "jaha var det SÅ HÄR jag skulle göra" så går det hur bra som helst. Måste fundera på hur jag ska få honom att göra rätt FÖRSTA gången. På tävling har man ju inget andra försök!!

Imorgon kväll är det inga aktiviteter inbokade. Mer än att jag SKA ge mig ut och springa igen. Äntligen.

Inga kommentarer: