tisdag, januari 20, 2009

Brainstorm?

Förutom att det var möte hela dagen på jobbet igår, så var det även möte på brukshundklubben. Temat var "hur får vi fler att tävla". Ämnet är onekligen intressant, eller vad man ska kalla det... Diskussionens vågor gick höga, och länge. Idéerna var många och en del är väl svårare att genomföra än andra kanske, men jag är helt övertygad om att vi måste börja "tänka utanför ramarna" och inte fastna i gamla hjulspår; "Så här har det alltid varit och därför ska det alltid förbli så".

Själv har jag ju problemet att jag helst vill syssla med "allt"; agility, spår, lydnad. Tiden är ju dock en begränsande faktor och jag har under vintern bestämt mig för att pensionera Hampus från tävlande i allt utom agility... Nåja, brukset la vi ju faktiskt på hyllan redan för ett par år sedan. "Nosaktivering" kan man ju syssla med utan att tävla - men jag måste erkänna att jag hör till den kategori som tränar klart MER om jag tänker mig att tävla!! Jag är full av beundran för de människor som tränar och aktiverar sina hundar bara för att ha roligt. Visst - det är viktigt för mig att ha roligt med min hund, men jag behöver den där extra moroten...

Apropå tid så börjar jag så smått fundera över det här med mina studieplaner. Innehållet i pedagogikkursen verkar, av kursplanen att döma, kanske inte riktigt vara det jag väntat mig (vad jag nu väntat mig?). Med tanke på att det lär bli fullt upp ändå nu under våren med bygget, så funderar jag just nu på om jag verkligen ska ge mig på detta projekt. OK, det är bara en halvfartskurs... Nåja, jag är registrerad på kursen så vi får se vad jag bestämmer mig för. Nu är det några helger framöver som är hyfsat lugna så jag kanske kommer ikapp i livet igen.

Glädjande nog verkar Hampes hotspotöra vara på bättringsvägen. Alsolsprit är en bra medicin... Eftersom vi ändå ska till farbror veterinären imorgon så ska han få titta på örat också, men jag känner mig betydligt mer positiv nu än jag gjorde i helgen.

1 kommentar:

Anonym sa...

"Jag är full av beundran för de människor som tränar och aktiverar sina hundar bara för att ha roligt. Visst - det är viktigt för mig att ha roligt med min hund, men jag behöver den där extra moroten..."

Exakt! Instämmer till fullo! Jag märker ju hur min motivation att träna med Iza drastiskt avtagit nu när vi lagt tävlandet på hyllan.