lördag, januari 03, 2009

Ruskväder

Det kalla och vackra vintriga vädret har nu förbytts i... rusk. Det blåser ocramlar emellanåt ner snö, regn eller det som på danska tydligen heter "slud" (snöslask/snöblandat regn). Inget vidare kul väder alls, men helt i linje med vad meteorolgerna utlovade i prognoserna igår.

Husse är iväg på jakt, utan hund den här gången, och jag och grabbarna bus har varit en runda i skogen. Ottos mage är inte riktigt 100 OK ännu, det är lite märkligt hur fixerad man kan bli vid bajs... Nu får det ta och rätta upp sig ordentligt snart för annars blir jag riktigt orolig. Pga magproblemen har det inte blivit något av med den där lydnadsträningen jag tänkt mig, men så är det ju. Planering och verklighet stämmer inte alltid överens.

Eftersom min bil allt mer började påminna om en lerhög än en Skoda Octavia, körde jag ner till biltvätten och blåste av det värsta. REN skulle jag väl inte kalla den, men klart RENARE i alla fall. Och eftersom det ligger runt 0 grader på termometern kanske inte eländet fryser ihop helt i alla fall. Ett garage hade varit bra att ha, vissa dagar i alla fall!

Egentligen hade jag tänkt springa en runda i eftermiddag, men vädret i kombination med behov av att få undan mer studier och en del föreningsjobb, gör att jag har bestämt mig för att skjuta upp det passet till imorgon. OK, det kan vara uselt väder den dagen det är Göteborgsvarvet eller Tjejmilen också, men det är ju en ana sak liksom... Och uselt väder i maj eller augusti är ändå, oftast, trevligare än i januari!!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Här tvättas det sällan bil på vinterhalvåret, i brist på varmgarage... Men gudarna ska veta att det skulle behövas!

Bibbi sa...

Innan jag flyttade hit ner hade jag åtminstone tillgång till varmgarage på jobbet, så då kunde jag ta bilen dit, köra till biltvätten på lunchen och låta den torka på eftermiddagen. Har i o f s "hittat" ett p-garaget i närheten av jobbet, visserligen avgiftsbelagt, men ett möjligt alternativ. Men nu var det liksom "kris" - när man knappt kan titta på bilen utan att smutsen hoppar över till kläderna så...