torsdag, januari 01, 2009

NYTT ÅR!!

Jaha, då var det nytt år. Nya föresatser och nya dagar att... se rusa förbi?!

Eftersom vi av tradition tar det väldigt lugnt på nyårsafton - av omsorg av hundarna kan vi väl kalla det - så är vi igång tidigt, som vanligt, här. Husse är redan ute och blandar spackel till golvet i badrummet...

Nyårsafton i vår värld består av en trerättersmiddag och så sitter vi hemma och myser med hundarna i soffan framför tvn. Det är hyfsat lugnt på smällarfronten i vårt hörn av byn, men just vid tolvslaget brukar det braka på en del så då drog vi för gardinerna och skruvade upp tvn lite extra. Den som reagerar mest är faktiskt Otto - han tror väl att det är århundradets jakt på gång med massor av vilt att leta rätt på... Ja - positiv skottberördhet handlar det om här. Han fick ju en 2a på skotten på MH ("Avtagande kontroller under lek / passivitet. Därefter oberörd." - Man måste ju kolla när det smäller så det inte ramlar ner en fågel eller nåt... Enligt beskrivaren är det vanligt med 2 eller 3 på jakthundsraserna, de ska ju ändå ha ett visst "intresse" för att det smäller...). Hampus, som ju egentligen är den som är mer skottberörd i ordets negativa bemärkelse (det är inte BARA hans ointresse för pinnarna i spåret som gjorde att jag till slut la tankarna om en brukskarriär på hyllan), brydde sig föga utan sov snällt i soffan.

Att det är nytt år betyder på intet vis att kalendern är tom... Nu på morgonen bytte jag ut väggalmanackan i köket - den där åtminstone JAG försöker skriva in aktiviteter som har någon form av påverkan på kvällar och helger. Passade på att skriva in det jag vet så här långt och det är - oroväckande mycket. Jag tänker dock kämpa mycket hårt för att inte boka upp en massa helger nu under våren, framför allt med tanke på bygget som ju börjar ta mer och mer fart (så här långt är det bara 4 helger upptagna fram till och med april, och där tänker jag försöka hålla det). Jag behöver helgerna för att "hinna med verkligheten" eller vad jag ska kalla det. Det kommer antagligen att bli en hektisk vår rent jobbmässigt så återhämtningstid kommer att vara välbehövligt.

Solen börjar nu klättra upp över skogskanten som är den horisont vi har här... Hoppas verkligen att den orkar tränga igenom molnen som finns lite längre upp på himlen!

1 kommentar:

Anonym sa...

En tom almanacka är en bra almanacka! Här skiner solen för fulla muggar från klarblå himmel.

God fortsättning!