tisdag, januari 13, 2009

Hissa och dissa...

Jag lånar denna programpunkt från en av de kommersiella radiostationernas morgonprogram och gör en liten snabb-bloggning...

Idag var jag ensam i gruppen på plats på kontoret och traskade ut på stan på lunchen - dels för att titta lite i affärer, dels för att göra ett ärende och dels för att inhandla lunch. (Kan man ha 3 "dels" på raken så där? Jo det kan man väl?)

Shopping är ju inte min starka sida men nu var jag ute efter en anteckningsbok - eller två - att föra lite mer "personliga" dagboksanteckningar i än det jag författar här. Tänkte bl.a. försöka föra lite "matdagbok" en tid framöver, jag har nu nämligen bestämt mig för att här måste bli ordning på torpet efter helgernas frossande. För de som träffat mig "live" vet jag att det kan låta ofattbart att jag skulle bekymra mig, men nu har den mentala gränsen för när jag verkligen börjar bekymra mig passerats (en viss kg-vikt alltså) och förutom att komma igång med löpträningen så måste jag helt klart ta tag i - vad jag sätter i mig! Jag har ju gjort ett ryck på detta område tidigare och det finns några enkla åtgärder: Inget godis, inga kakor, bara en kopp kaffe om dagen (eftersom jag inte tycker om svart kaffe), inga sötade drycker. Åtminstone inte i veckorna!! Och så mer grönsaker och frukt. Basta.

Nåja, nu var det hiss och diss det var frågan om.
Lunchen inhandlades på en större (?) kedjas lokala butik och jag pratar om bakad potatis. Det är ju ändå en förhållandevis OK rätt ur ovannämnda perspektiv - om man väljer rätt innehåll. Och här börjar dissen.

Jag vill dissa tjejen som gjorde min potatis!! För det första, när man väljer från den sektion som kallas "Lev livet lättare" på menyn, borde hon faktiskt FRÅGA innan hon smattar i smör i botten på potäten. OK, jag hade kunnat sagt till men jag tänkte faktiskt inte på det. Vidare så är, i min värld, vitsen med bakad potatis att fyllningen ska vara I potatisen. Inte ovanpå och vid sidan av... Visst - ett billigt trick för att få det att se mer ut?? Dessutom blir effekten att man äter sig igenom fyllningen först och sen får äta potatis och bara potatis. Hur kul är det på en skala?

Som motvikt ska jag dock lägga in en "hiss" på samma tema. Det var nämligen betydligt mer "pynt" i form av grönsaker ovanpå, än vad det har varit vid tidigare tillfällen när jag köpt samma typ av potatis på samma ställe. En liten stjärna i kanten ändå, alltså.

Nu ska jag bara uthärda eftermiddagen också - tur att vi har fruktkorgar på jobbet numera!

2 kommentarer:

Unknown sa...

I hear you re: matdagbok. Varit hos dietist idag och fått hemläxa. Urk. Kan dock rekommendera mintte och pumpafrön, kanske inte samtidigt men istället för kaffe & kakor...
Potatis är ingen grönsak förresten. Tyvärr.

Bibbi sa...

Pumpafrön - där sa du nåt faktiskt! Har ätit bröd med såna på, mums. Måste hitta en lösning på vad jag ska äta när det är fika på hundträningen också - där är kakorna farliga!

Jag vet att potatis inte är en grönsak i såna här sammanhang. Det är inte majs och gröna ärtor heller (läs: det är "points" i dem). Druvor och bananer är heller ingen fri frukt utan där måste man också räkna. Det är ju dock bättre med en banan (typ 1,5 points av dagens ca 20 tillåtna) än en chokladkaka (typ 10...). Jag har glömt exakt hur man räknar men minns en del. Bakad potatis är "farligare" än kokt, men bättre än stekt...