lördag, januari 31, 2009

Som sagt - en olycka kommer sällan ensam!

Igår kväll tvingades jag/vi se sanningen i vitögat. Tvättmaskinen ÄR slut. Den här gången sköljde den inte ens tvätten ordentligt, så det var tur att jag medvetet inte fyllt den helt utan bara kastat in ett par lakan som "test". Att skölja ur dem det värsta i diskhon funkade ju - men det får bli ett varv till i tvättmaskinen hos svärföräldrarna. Jag ringde nämligen svärmor och sa som det var - vår tvättmaskin har havererat, får jag komma till er med några kassar...? Det var givetvis inga problem så nu på morgonen har jag packat 4 papperskassar som får åka med i bilen (+ en plastkasse med de genomsura lakan som just nu hänger och - fortfarande - droppar i badrummet).

Först är det dock agility-träningsgrupp på förmiddagen så det börjar med en tur till klubben och sen blir det som från början var tänkt som en hyfsat lugn dag något rörig. Svärfar fyller nämligen år så det är kalas ikväll, men det känns bättre att köra dit med tvätten på dagen än att komma inbaxande med den mitt i festligheterna!

B konstaterade nu på morgonen att det kanske är lika bra att vi kör och köper en ny tvättpelare imorgon - jag ska ta och göra en liten marknadsundersökning på nätet först tänkte jag. Det är INTE första bästa billiga som gäller om jag får vara med och bestämma! Jag har dock tittat lite på just tvättmaskiner förut på t.ex. Pricerunner och det finns ju en miljon (nåja, kanske inte riktigt men det känns så) olika varianter... Det som stör mig mest är att man ska t.ex. välja tvättkapacitet "minst x kg". Jaha, men om jag då väljer t.ex. 4 kg, så hade jag ju velat ha med de STORA maskinerna (6-7 kg) i sökningen också?? Det slutar väl med att vi kör till någon av "vitvarujättarna", kollar vad de har för paketlösning tvätt+tork och slår till på något som känns okej. Suck.