söndag, januari 04, 2009

Märkliga intressen

En av mina "hundvänner" blev mamma under 2007 och gjorde reflektionen att som hundägare är man van vid att "hålla koll på bajset" för att se att allt är OK med hundarna, men som förälder blir detta intresse - för det som kommer ur barnet - nästan lite absurt... Tydligen kan nyblivna mammor diskutera barnbajs livligt?!

Eftersom Ottos mage har varit lite "bråkig" den senaste veckan håller jag på att utveckla ett obehagligt stort intresse för hans efterlämningar. Men vad annat finns att göra... Att Hampus har en "ostabil" mage är vi ju vana vid, men lillebror brukar det inte vara några problem med. För den som inte vet det, så var dessutom de första symptomen på det som senare visade sig vara cancer på vår förra wachtel, en dålig mage som inte "gav sig". Är det då konstigt att man får stora nojjan när lillebror blir dålig? Visserligen lovade ju veterinären på djursjukhuset att det inte var ärftligt, men eftersom det ändå handlar om nära släktband, finns oron där i de här lägena. Nu på morgonpromenaden verkade allt OK men det var inte lika bra igår. Bara att hoppas att det går åt rätt håll nu. Detta gör ju att promenader och träning ligger på ett om inte minimum så nästintill. Hampus är ju såvitt jag kan bedöma lika glad och nöjd oavsett om vi "gör nåt" eller bara går promenader. Visst brukar han bli lite piggare på träning av olika slag efter en period av vila, men han klättrar ju inte på väggarna som vissa hundar. Otto har mer drag åt det hållet i så fall - några dagar utan jakt, lydnad, agility eller någon annan form av "hjärngympa" så börjar han bli lite lätt odräglig.

Eftersom husse var iväg igår fick jag hela 3 arbetsrättsuppgifter undanstökade. Föreningsadministrationen ligger jag dock efter lite med. Ska försöka ta ett tag med den idag. Det börjar ju bli tider för verksamhetsberättelser och även om alla sektorer kommit in med material så ska ju det hela sättas ihop i ett gemensamt dokument... Bland annat.

Idag är det återigen minusgrader, men mulet. Om inte solen orkar igenom - norröver är det en klar kant under molntäcket, så att säga. Även om väglaget inte är det bästa så SKA jag ut och springa en runda idag. Basta.

***********
Hm - hur är det man brukar säga, snålheten bedrar visheten? Och somliga straffar Gud meddetsamma...?

Eftersom jag hade lite tidsbrist tidigare i höstas så hoppade jag över en hel modul i arbetsrättskursen, nämligen EG-rätten. DET straffar sig nu, kan jag ju säga... Tittade igenom de "moduler" som jag inte har gjort färdigt uppgifterna för nyss. Lyckligtvis visade det sig att det i alla fall inte fanns någon "tillämpningsuppgift" på det avsnittet, så jag hinner ta mig igenom det före tentan. Uppgifterna ska dock vara inne senast på onsdag om man vill ha dem rättade. Eller möjligen på fredag - det står olika på olika ställen på kurshemsidan (irriterande, jag avskyr sådana otydligheter). Lyssna av föreläsningar och läsa litteratur hinner man ju göra senare. Problemet är ju bara den där organisationssociologiska uppsatsen jag skulle producera också. Nåja, det löser sig väl på något vis.

Imorgon är det meningen att jag ska tillbaka och jobba, men just nu känns det som att detta hänger lite på hur Otto mår i magen. Är han fortsatt "ostadig" så försöker jag nog ta ut den ursprungligen planerade semesterdagen trots allt. Eller i värsta fall åka och jobba halva dagen...

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hoppas Ottos mage rättar till sig snart. Och den klara "kanten" kan jag berätta bjöd på strålande sol i våra trakter idag. Vilket jag hade föga nytta av eftersom jag varit inomhus på My Dog hela dagen... *suck*

Unknown sa...

Usch, magar är ett elände!

Jag hittade bajs i vår trappuppgång imorse förresten. Jag hoppas verkligen det är från en hund...