lördag, januari 24, 2009

Faster Bibbi

Igår ringde mamma och meddelade att min brors fru nedkommit med deras första barn. Några timmar senare kom även ett SMS från brorsan som meddelade samma sak. Att det skulle bli en brorson visste vi redan för det hade de snokat reda på vid ultraljudet. Måste ringa bror min senare idag och höra hur de mår, mammas rapport var lite lätt vimsig. Tydlighet är inte hennes starka sida i det här sammanhanget.

Samtidigt fick jag också rapport på hälsoläget på pappa som uppenbarligen lämnat sjukhuset ungefär samtidigt som svägerskan åkte in på BB... Ja, i pappas fall var det fråga om en planerad operation i den ena av hans båda utslitna axlar, så det var inte så dramatiskt som det kan verka. Nu är det bara att hoppas att rehabiliteringen går bra där!

I torsdags var vi visserligen på klubben men det blev bara socialträning av 2-beningar. Jag och HUS-ansvarig fyllde i statistikrapporten till SBK, det fikades och lagom till fikat ramlade det in en "tack-tårta" till en av klubbkamraterna som lånat ut lite grejor till en annan förening på orten. Mums!! Andra prinsesstårtan den här veckan. Mina ambitioner att inte äta onyttigheter i veckorna sprack den här veckan, men jag kommer igen nästa vecka!!

Igår var det styrgruppsmöte på jobbet och det roligt när min chef och tillika projektledare kan rapportera att det "äntligen" börjar hända grejor - men nu händer allt samtidigt, ketchupeffekt och "ha ett visst överseende om vi stundtals ser lite skrynkliga ut". Mitt i den dragningen ringde B (mobilen på ljudlöst), jag tryckte raskt bort samtalet och meddelade via SMS att "I möte till kl. 12". När svaret var "ring då" blev jag nästan lite orolig. Nu visade det sig att det inte var något "värre" än att snickaren ringt och hävdade att de hade bestämt att just denna fredag skulle våra glaspartier monteras. B fick släppa det han hade för händer och köra hem och greja med detta, alltså! När jag kom hem var partierna monterade och nu börjar vårt uterum/vinterträdgård ta form! En tydlig skillnad märker jag redan nu - draget från dörren mot baksidan när jag sitter vid datorn har klart minskat. För de av mina vänner o bekanta som är nyfikna på bygget: Ni har min mailadress så då går det bra att höra av sig, så bjuder jag gärna in till den specialblogg jag har på temat byggprojektet!

Helgen är härligt "obokad" så när som på Bs systers födelsedagsfirande sent i eftermiddag. Ska försöka städa ut julen (nej, det har inte blivit gjort ännu, jag har ju varit iväg båda de helger när det borde ha gjorts) och få fart på min organisationsanalys, förutom det givna dvs veckostädning, hundpromenader och minst en joggingrunda. Göteborgsvarvet närmar sig med en oroväckande hastighet. Jag har dock räknat ut att jag kan nog ta mig runt i ett väldigt lugnt tempo och ändå ha hedern i behåll, förutsatt att jag inte råkat hamna i sista startgrupp och det tror jag inte, SÅ sent anmälde jag mig inte.

Husse och Otto har dragit iväg på jakt, det är ju inte mycket kvar av "hundsäsongen" nu så det gäller att ta vara på tillfällena. Hemmet ser ut som en total katastrof eftersom det som sagt varit lite mycket 2 helger på raken. Och då säger husse: "du kan väl gå ut och pilla bort etiketterna på glaspartierna, så de inte klibbar fast". Hallå - tror han verkligen att jag är sysslolös bara för att han inte är hemma? Se dig omkring i hemmet, liksom... Puh. Karlar!

1 kommentar:

Anonym sa...

Grattis faster.
Ia