måndag, februari 15, 2010

Kontorsvalp och tv-kris

Idag har Lazer varit med matte på jobbet. Jag har ju sådan tur att det betraktas som OK att ha hund med vid enstaka tillfällen (man får nog vårda denna förmån för endera dagen är det någon hundhatare eller hysterisk allergiker som säger stopp är jag rädd) och en valp charmar ju de flesta. T.o.m flera som jag vet är allergiska har beundrat det lilla livet, om än på behörigt avstånd. Någon konstaterade att "jag kan inte låta bli - men jag får gå och tvätta mig direkt". Tja, det gör jag också rätt ofta nu när jag pillar mycket med liten valp. Tvättar händerna alltså. Vassa valptänder gör ju en hel del rispor och jag vill inte ha in mer baciller än nödvändigt i kroppen... En timmes intensivt gullande i början av dagen gjorde liten valp så trött så sen sov han i nästan 3 timmar dvs fram till lunch. Hundvänlig kollega passade den lille en stund så jag kunde gå och äta min medhavda lunchlåda. Min gräns går nämligen vid att släpa ut hunden i köket/lunchrummet. Där tycker jag faktiskt inte att medhavda hundar behöver vara, lite hänsyn kan man ju ta.

Efter lunch för både mig och Lazer, inklusive rastning utanför kontoret (det var stora valpögon imorse när det körde förbi en buss, så stora fordon hade han nog inte sett innan), gjorde vi ett besök ett par trappor upp i huset så att ett par MYCKET hundvänliga kollegor fick leka med valpen en stund. Vips så var han trött igen och jag kunde jobba ostört några timmar till.

På hemmaplan har en liten tv-kris utbrutit. Digital-boxen har packat ihop... Eftersom det totalt hopplöst att försöka ringa till Telia (vi har digital-tv via tele/bredbandsnätet) så testade jag att chatta. Eftersom inget verkade fel med uppkopplingen och boxen helt enkelt inte går att starta så blev analysen att den nog gått sönder. Således får vi ikväll antingen ha tv-fritt och läsa en bok, lösa korsord, spela spel eller nåt, eller ladda in en dvd-film, eller koppla ihop tvn och datorn och satsa på något "play"-bart program. Snacka om dagens i-landsproblem, egentligen!!

1 kommentar:

Unknown sa...

Tja sover han så stör han ju knappast nån. Tycker det borde vara fler djur på jobbet!

Trasiga boxar kan man leva utan (vår är puckad i största allmänhet - spelar bara in nästan alla valda program, tex). Tur det finns "play" - för umgås utan TV har man ju nästan glömt hur man gör nu för tiden ;)