söndag, februari 21, 2010

På kurs...

Helgen har ägnats åt andra delen av agilityinstruktörsutbildningen. Igår fick Lazer följa med, tanken var att husse därmed skulle ha en chans att hinna klart med planerna på att lassa in mer ved i förrådet och kanske även snickra lite på vårt nya rum på övervåningen - arbetsrum eller om vi nu ska flytta sovrummet återstår att se. Nu blev det inte riktigt som planerat - en jaktkamrats mors vattenläcka kom ivägen, så inte ens veden hade blivit inlastad som det var tänkt när jag kom hem. Men det är ju sånt som händer, så ingen skugga ska falla över husse.

Hur som helst, lille Lazer är en mycket behändig valp att ha med sig, eller så börjar han helt enkelt bli van. I fredags var han även med på SBK Skånedistriktets årsmöte. Det var för övrigt det snabbaste årsmötet i det forumet som jag varit på hittills, skönt när det inte drar ut för mycket på tiden. En bidragande faktor är säkert att det sedan en tid tillbaka blivit kutym att bara göra närvarokontroll på klubbarna, inte upprätta komplett röstlängd (förrän det eventuellt behövs). Det förfarandet är onekligen något snabbare än att ropa upp alla ombud.

Igår var som sagt Lazer med på agilityinstruktörsutbildningen. Vid lunchtid gick vi ut en stund för att passa på att flytta hinder inför dagens övningar med provekipage. Igår var det nämligen TÖ!!! Tur var det - för idag är det 7 minus igen... Men takdroppet och den svaga solen igår gav onekligen ändå lite, lite hopp om att det någon gång kommer en vår. När vi ändå var ute passade vår lärare på att låna Lazer och visa hur man kan börja lära in slalom även med en valp. Så nu har han provat slalom hela 3 ggr under "proffsledning"!

Efter en heldag på utbildning är i alla fall jag ganska mör vid hemkomst... B hade fixat mat i alla fall och sen somnade vi på varsin soffa.

Idag var det då sista dagen på ag-instr-utb och förmiddagen ägnade vi åt provekipage, som vi skulle gå igenom alla hinder utom gungbrädan med, observera och hjälpa varandra. Lite jobbigt var det onekligen att inte bara ha en deltagare som har full koll på vad man säger, utan även 2 kurskamrater varav den ena hade som uppgift att notera vad man sa och och gjorde, samt inte minst en lärare... Ingen av oss var väl dock ute och cyklade helt, skönt. Många nya intryck och idéer har det blivit de här dagarna, inte minst när det gäller sån träning man kan göra hemma utan hinder, och som grundträning för den delen.

Eftermiddagen ägnade vi bl.a. åt kursplanering och till sist fick vi våra slutprov som ska vara inskickade om 2 veckor.

3 kommentarer:

Lotta sa...

Fick syn på din text om hundarna i högerspalten, som jag missat tidigare. Jag kan meddela att Karlsson och Lazer har samma födelsedag så det blir säkert en kanonhund av den lille. :)

Bibbi sa...

Hm, det visade sig precis häromdagen att jag var förvirrad kring datumen. Har korrigerat nu...

Agnetha sa...

22 minus i Sthlm idag!!! BURR ! Och det bara fortsätter att snöa. Låter härligt det där med snösmältning.....