fredag, februari 05, 2010

A small step...

Igår kväll efter att jag skrivit här, så satte vi oss i soffan - med Otto och husse på ena sidan om mig och Lazer på den andra, så att säga. Vi kom så pass långt att Otto nu faktiskt kan nosa på lillebror utan att visa tänderna och det får ju anses vara ett framsteg, som kändes riktigt skönt. Vi har långt kvar till att vi vågar låta dem umgås mer "okontrollerat" men allt som går i rätt riktning känns ju bra. Det var lite mörker ett tag här kan jag ju säga, när inte Otto ville acceptera nykomlingen alls.

Medan Lazer sover så kan jag ju stöka undan lite föreningsarbete och det är precis vad jag har gjort idag på förmiddagen - och läst ut sista "delen" i Selma Lagerlöf-boken jag fick i julklappspåsen före jul, "Körkarlen". Liksom den första av de 3 böcker som ingick i boken så har den drag av spökhistoria. Just de här 3 historierna kändes väl valda för att ge smak för Selmas författarskap, så jag får nog ta ett tag med Nils Holgersson igen. Jag har försökt förut men körde då fast. Härnäst på boklistan står kurslitteraturen för agilityinstruktörsutbildningen och ja, jag kommer att ta upp även facklitteratur i min lista över böcker jag har läst under året. Började faktiskt fundera på om jag skulle försöka ge mig till att någon gång (när jag har extremt mycket tid över?) sätta ihop en lista över böcker jag har läst - åtminstone i "vuxen" ålder? Frågan är - minns jag alla? Och framför allt, hur gräver man fram titlar och författare ur minnet? De jag äger, det är ju en lätt match, men sånt som har lånats av vänner och bekanta t.ex?

Idag är det förresten mildväder - takdropp och fågelkvitter är inte alls dumma ljud så här mitt i snövintern. Grannen har en riktigt hiskelig istapp hängande från taket, ska se om jag kan smyga ut med kameran och plåta den...

Inga kommentarer: