måndag, februari 08, 2010

Måndag igen

Märkligt, även fast jag är ledig så går helgerna ännu mer hysteriskt fort än vad dagarna gör i veckorna?

I lördags var vi tvungna att göra en del "stödköp" - födelsedagspresent till Bs syster, ett par tröjor till B (vi ska på begravning på torsdag så det krävs ju lämpliga kläder till det) och inte minst mat! Väl hemma fick husse passa "monstervalpen" och jag tog ut de två vuxna på en promenad. Det är inte utan att det kliar i benen nu - det blir inte mycket promenerande med en valp i hemmet. Det började märkas lite på Hampus och Otto också, att de behöver göra något mer än att galoppera runt i snön på tomten, vilket är vad som erbjuds på dagarna nu när jag är hemma - det funkar ju inte att ta med Lazer på någon promenad ännu.

På kvällen var det då födelsedagsfirande hos Bs syster, där fick Lazer vara med och stal väl i stort sett hela showen. :-) Oj vad trött han var sen! Det är jobbigt att träffa nya människor (och hundar - svägerskan har 3 cavalierer)

Igår var det dags för lite röjning i hemmet - det har blivit lite si och så med städningen ett tag nu eftersom jag ju var på kurs två helger på raken innan vi hämtade Lazer. Jag städade på nedervåningen och B började jobba med extrarummet däruppe. Om det ska bli nytt sovrum eller arbetsrum, tvistar vi fortfarande om. ;-) Lazer är verkligen ett praktexempel på punkten "uppfödd i hemmiljö". Inte ens dammsugaren bekymrade honom nämnvärt. Först kurade han ihop sig under soffbordet där vi har en stor hundfäll som fungerar som "matta", när den åkte ut på vädring parkerade han i högen med filtar som låg i hallen och väntade på att komma ut på vädring. Efter en stund där började det komma små gläfs, OK tänkte jag, bäst att ta ut honom. Och minsann, nog var han lite nödig. Kan det vara så att denne lille 9 veckors valp redan klurat ut att det är bättre att kissa ute än inne?

På kvällen hade vi CJ&W här på lite mat och prat. Alltid lika trevligt, även om Hampus skrämde W ett par gånger - Hampe är ju inte riktigt van vid barn i den storleken (W är snart 2½) och ville gärna låna hans medförda leksaker, genom att säga "voff". Det var inte riktigt W med på. Han är ju annars hundvan så det räcker eftersom det i den familjen finns 2 dobbisar och 1 schäfer.

Inga kommentarer: